Image

Aligera spänner musklerna för nya affärer

Bolag Häromdagen blev det klart att Aligera Fastigheter köper 26 bostadsfastigheter i Skara och Töreboda av Balder. Målsättningen för den nya aktören är att växa ytterligare. – Vi hoppas snart äga ett bestånd om 500 miljoner kronor, säger vd:n Kristoffer Löfgren.
Publicerad den 9 December 2015
Kristoffer Löfgren, vd för Aligera Fastigheter. Bild: Aligera
Kristoffer Löfgren, vd för Aligera Fastigheter.

Aligera AB är ett renodlat investmentbolag som fram till nu i första hand har investerat genom sitt portföljbolag Aligera Holding i förnyelsebar energi och i synnerhet i vindkraft. Det samlade värdet uppgår i dag till cirka 550 miljoner kronor. Det är bolagets ena ben. Det andra benet, som är strukturellt separerat från vindkraften, består av hyresbostäder där den första investeringen blev klar i måndags när man köpte 21 fastigheter i centrala Skara och fem i Töreboda. Köpeskillingen uppgick till 185 miljoner kronor.

– Vi vill bygga upp ett bestånd med hyresbostäder i små och medelstora regionorter i Södra Sverige, säger Kristoffer Löfgren.

Aligera ägs av cirka tio personer från Västsverige och på bolagets kontor i Stockholm arbetar tre personer, däribland Kristoffer Löfgren, som ursprungligen är från Göteborg.

Varför hyresfastigheter?
– Vi vill ha stabilitet och minimera riskerna. Det är även en tillfredsställande avkastning på hyresbostäder i den här typen av orter, jämfört med i storstäderna.

Vad är ert långsiktiga mål inom fastighetssegmentet?
– Förhoppningen är att inom ett till två år äga fastigheter för 500 miljoner kronor. Sen får vi utvärdera. Men vi tänker långsiktigt och vi vill bygga sakta men säkert. Vad gäller det här första fastighetsbeståndet så kommer vi även att anställa förvaltningspersonal.

Varför sitter ni i Stockholm?
– Det är väl jag själv som är orsaken till det eftersom jag bor i Stockholm, medan ägarna är spridda i Sverige men i första hand i Västsverige. Men vi vill också vara i Stockholm för att finnas nära finansieringsmarknaden.

Vilken är din bakgrund?
– De senast fyra åren har jag jobbat inom Catella-gruppen med bland annat tillgångsfinansiering av fastigheter.

Kommer ni att jobba med hållbarhetsfrågor även i fastighetssegmentet.
– Tanken är att ha en röd eller snarare grön tråd vad gäller energieffektivitet och hållbarhetsfrågor. Det är både mitt och ägarnas intresse. Även när det gäller fastigheter så kommer vi successivt att jobba med att energieffektivisera dem.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige