Image
Christina Lindblom ansluter till Alecta Fastigheter, med Lena Boberg som vd.
Christina Lindblom ansluter till Alecta Fastigheter, med Lena Boberg som vd. Bild: Kungsleden/Ica Fastigheter

Alecta bygger organisation - rekryterar Stockholmschef och ska anställa 20 personer under året

Karriär Alecta Fastigheter rekryterar Christina Lindblom från Kungsleden som affärsområdeschef i Stockholm. Bolaget planerar att rekrytera 20 personer under året.
Publicerad den 12 Januari 2021

Alecta Fastigheter har påbörjat arbetet med att bygga en organisation som kan driva och utveckla ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Redan från start kommer bolaget vara ett av Sveriges största fastighetsbolag, som dessutom ska fortsätta växa. Nu har Christina Lindblom värvats för att ta nästa steg i Stockholm. Hon börjar sin tjänst i mars 2021.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Christina. Med sin gedigna kompetens av att leda och driva förändring kommer hon att vara en fantastisk tillgång för Alecta Fastigheter. Christina är väldigt kunnig med lång erfarenhet i branschen, och med ett starkt medarbetarengagemang och kundfokus lyckas hon skapa värde, säger Malin Lövemark, chef Förvaltning, Alecta Fastigheter.

I januari 2021 påbörjar Alecta Fastigheter en rekryteringskampanj för att ytterligare stärka organisationen. Först ut och fokus är ett flertal tjänster i Stockholm, men även en strategisk chefstjänst i Göteborg. Christina kommer som Affärsområdeschef Stockholm vara viktig del i det uppbyggnadsarbetet. Hon har en lång och bred bakgrund inom fastighetsbranschen och kommer närmst från Kungsleden samt har tidigare arbetat på Vasakronan och AMF Fastigheter.

– Alecta Fastigheters expansion kommer bli en väldigt spännande resa. Dessutom i en bransch som befinner sig i en så stor förändring. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bygga upp ett helt nytt fastighetsbolag och ett nytt, starkt team som sätter kunderna först och utvecklar framtidens städer, säger Christina Lindblom, tillträdande affärsområdeschef på Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter AB kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder svenska kronor. Målet är att bolaget sedan ska växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Fram till fjärde kvartalet 2021 planerar Alecta Fastigheter att rekrytera ytterligare 20 personer. Andelen fastigheter i Alectas portfölj ska öka de närmaste fem åren, vilket innebär nya investeringar i svenska och utländska fastigheter på cirka 50 miljarder svenska kronor. Investeringstakten är beroende av om Alecta hittar möjligheter som möter de avkastningskrav som finns på investeringarna.

Alecta Fastigheter AB har bildats för att Alecta ska kunna öka skalbarheten i fastighetsinvesteringarna, skapa god avkastning och samtidigt fortsätta förvalta kundernas pensionspengar till så låg avgift som möjligt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige