Image

Åklagaren yrkar på två års fängelse för Andersson

Juridik Rättegången mot Norrviddens förre vd Peter Andersson avslutades i går. Åklagaren yrkar på två års fängelse.
Publicerad den 6 September 2013
Peter Andersson Bild: Eddie Ekberg
Peter Andersson

Peter Andersson erkänner en av sex åtalspunkter. Det handlar om en representationsmiddag, där Andersson dokumenterat att åtta personer var med, medan det i själva verket bara var två personer som åt och drack för 6 500 kronor, skriver Sundsvalls Tidning.

I övrigt nekar Andersson, men åklagare Göran Kvist menar att bevisläget är gott när det gäller att Andersson ska ha upprättat falska fakturor för att sko sig själv.

– Bevisläget när det gäller grovt osant intygande är mycket gott. Vi vet att byggföretaget inte var involverat i Birsta syd-projektet. Det spelar ingen roll i vilket syfte fakturan upprättades. Det är en straffbar gärning att upprätta en handling på det här sättet, säger Göran Kvist, enligt Sundsvalls Tidning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Boverket om investeringsstöden: "Ser inte vilka syften som uppnås med det här"

Bostäder Boverket bekräftar den mörka bild för utvecklare med investeringsstöd utanför storstadsregionerna som målades upp på Fastighetssverige i fredags, efter regeringens senaste ändring.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY