Image

Åkerman tar två styrelseuppdrag

Karriär Vid årsskiftet lämnade Rolf Åkerman Vasakronan efter 17 år, bland annat som regionchef i Göteborg. Nu har han tagit plats i styrelserna hos Arkitekterna Krook & Tjäder och Protek Projektstyrning.
Publicerad den 24 Augusti 2012
Rolf Åkerman. Bild: Krook & Tjäder. Bild: Krook
Rolf Åkerman. Bild: Krook & Tjäder.

– Det här är ett nytt och inspirerande steg för mig. Jag ser fram emot uppdragen och vill gärna arbeta med extra fokus på kundnöjdhet som jag arbetat mycket med hos Vasakronan, säger Rolf Åkerman.

De båda företagen ser hans stora nätverk och djupa branschkunskaper inom både entreprenad- och fastighetsbranschen som värdefulla tillskott.
– Hans närhet till två av våra största kundgrupper och inte minst erfarenheter från kvalitetssäkring av kundrelationer är viktiga pusselbitar för oss, säger Krook & Tjäders vd Mats Bergstrand.

Rolf Åkerman går in i två företag som båda befinner sig i en expansionsfas.
– Hans erfarenheter är värdefulla i vår ambition att inom en snar framtid utveckla och etablera verksamheter på nya orter, säger en av Protek projektstyrnings grundare, Bengt Ulvsgärd.

Senaste årsskiftet lämnade Rolf Åkerman efter 17 år Vasakronan och tog steget till konsult i egen regi, ett steg som öppnade dörren för dessa styrelseuppdrag. Karriären startade på ABV i Göteborg och Oslo där han bland annat arbetade som kalkyl- och arbetschef. Från 1987 var han med och byggde upp Postfastigheter med kollegor från ABV. Han var regionchef för västra Sverige tills han 1994 rekryterades till samma tjänst hos Vasakronan. Där har han ansvarat för arbetet med att kvalitetssäkra kundrelationerna och företaget har under hans tid erhållit fler priser för sina relationer till kunderna.
– Erfarenheterna från de första åren som entreprenör har utgjort en bas för mig att stå på genom alla år, säger Rolf Åkerman.

Hans engagemang i de båda företagen är hans andra sidbyte i karriären. Det första var när han gick från entreprenad till fastighetssidan och nu tar han plats hos två företag som han tidigare varit med och köpt in tjänster av. Han har följt deras utveckling genom åren och ser dem som unga, spänstiga och moderna företag.
– På Krook & Tjäder lyfter man fram duktiga medarbetare och låter fler än bara ett fåtal sköta den direkta kundkontakten.

Detta, menar han, skapar engagemang och delaktighet bland medarbetarna och bidrar till långsiktiga relationer och lojalitet hos kunderna.
– Protek ger också tidigt sina medarbetare ett stor förtroende och har en väl förankrad värdegrund som märks i ett bra kommunikationsklimat, både internt och utåt mot kunderna, säger Rolf Åkerman.

Fakta

Namn: Rolf Åkerman.
Ålder: 62 år.
Bor: Olofstorp, utanför Göteborg.
Familj: Hustru, två vuxna barn och fyra barnbarn.
Titel: Till december 2011 affärsutvecklingschef på Vasakronan. Nu egen företagare.
Yrke: Byggnadsingenjör.
Fritid: Läser, motionerar och vistas gärna i familjens sommarhus på Rörö i Göteborgs norra skärgård.
Aktuell: Ny styrelseledamot hos Protek projektsyrning och Arkitekterna Krook & Tjäder.

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige