Image

Åkerman tar två styrelseuppdrag

Karriär Vid årsskiftet lämnade Rolf Åkerman Vasakronan efter 17 år, bland annat som regionchef i Göteborg. Nu har han tagit plats i styrelserna hos Arkitekterna Krook & Tjäder och Protek Projektstyrning.
Publicerad den 24 Augusti 2012
Rolf Åkerman. Bild: Krook & Tjäder. Bild: Krook
Rolf Åkerman. Bild: Krook & Tjäder.

– Det här är ett nytt och inspirerande steg för mig. Jag ser fram emot uppdragen och vill gärna arbeta med extra fokus på kundnöjdhet som jag arbetat mycket med hos Vasakronan, säger Rolf Åkerman.

De båda företagen ser hans stora nätverk och djupa branschkunskaper inom både entreprenad- och fastighetsbranschen som värdefulla tillskott.
– Hans närhet till två av våra största kundgrupper och inte minst erfarenheter från kvalitetssäkring av kundrelationer är viktiga pusselbitar för oss, säger Krook & Tjäders vd Mats Bergstrand.

Rolf Åkerman går in i två företag som båda befinner sig i en expansionsfas.
– Hans erfarenheter är värdefulla i vår ambition att inom en snar framtid utveckla och etablera verksamheter på nya orter, säger en av Protek projektstyrnings grundare, Bengt Ulvsgärd.

Senaste årsskiftet lämnade Rolf Åkerman efter 17 år Vasakronan och tog steget till konsult i egen regi, ett steg som öppnade dörren för dessa styrelseuppdrag. Karriären startade på ABV i Göteborg och Oslo där han bland annat arbetade som kalkyl- och arbetschef. Från 1987 var han med och byggde upp Postfastigheter med kollegor från ABV. Han var regionchef för västra Sverige tills han 1994 rekryterades till samma tjänst hos Vasakronan. Där har han ansvarat för arbetet med att kvalitetssäkra kundrelationerna och företaget har under hans tid erhållit fler priser för sina relationer till kunderna.
– Erfarenheterna från de första åren som entreprenör har utgjort en bas för mig att stå på genom alla år, säger Rolf Åkerman.

Hans engagemang i de båda företagen är hans andra sidbyte i karriären. Det första var när han gick från entreprenad till fastighetssidan och nu tar han plats hos två företag som han tidigare varit med och köpt in tjänster av. Han har följt deras utveckling genom åren och ser dem som unga, spänstiga och moderna företag.
– På Krook & Tjäder lyfter man fram duktiga medarbetare och låter fler än bara ett fåtal sköta den direkta kundkontakten.

Detta, menar han, skapar engagemang och delaktighet bland medarbetarna och bidrar till långsiktiga relationer och lojalitet hos kunderna.
– Protek ger också tidigt sina medarbetare ett stor förtroende och har en väl förankrad värdegrund som märks i ett bra kommunikationsklimat, både internt och utåt mot kunderna, säger Rolf Åkerman.

Fakta

Namn: Rolf Åkerman.
Ålder: 62 år.
Bor: Olofstorp, utanför Göteborg.
Familj: Hustru, två vuxna barn och fyra barnbarn.
Titel: Till december 2011 affärsutvecklingschef på Vasakronan. Nu egen företagare.
Yrke: Byggnadsingenjör.
Fritid: Läser, motionerar och vistas gärna i familjens sommarhus på Rörö i Göteborgs norra skärgård.
Aktuell: Ny styrelseledamot hos Protek projektsyrning och Arkitekterna Krook & Tjäder.

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige