Image
Bild: Erséus Arkitekter

Akademiska Hus satsar 212 miljoner på studenthus

Bygg Akademiska Hus investerar 212 miljoner kronor i ett nytt studenthus som ska ge studenterna på Stockholms universitet en ny samlingspunkt.
Publicerad den 8 Juni 2011
Studenthuset. Bild: Erséus Arkitekter. Bild: Erséus Arkitekter
Studenthuset. Bild: Erséus Arkitekter.

Det nya Studenthuset ska erbjuda en stimulerande och kreativ miljö, där allt studenterna behöver veta om studier, livet som student och karriären efteråt ska finnas att hämta.

Studenthuset placeras sydväst om Södra huset på Frescatiområdet och kommer att bilda en ny entréplats från söder. Studentkåren (SUS) kommer att ha sin verksamhet på nedre markplanet och Stockholms universitet kommer att samla all sin studentnära och studiesociala verksamhet på planet ovanför. Där planeras för en öppen planlösning med bland annat öppna studieplatser. De två översta våningarna är rena kontorsytor.

– Stockholms universitet gläds åt att Studenthuset nu ska börja byggas. Vi hoppas att det ska bli en tydlig och attraktiv samlingspunkt för studenterna där det finns samlad och bred information och även studie- och mötesplatser. Att studentkåren och Studentavdelningen sitter i samma hus kommer att ge positiva effekter när det gäller stöd och service till studenterna. Studenthuset är en viktig del i utvecklandet av Stockholms universitet, säger Ann-Caroline Nordström, förvaltningschef vid Stockholms universitet.

Studenthuset på 6 300 kvadratmeter har ritats av Erséus Arkitekter AB och gestaltas som en ”svävande” trälåda i sten, glas och trä som huvudsakliga material.

Byggnadskonstruktionen är i stål och betong. Huset kommer att försörjas av ett marklager som ska stå för byggnadens hela behov av värme och kyla.

– Vi är mycket glada och stolta över tillkomsten av denna vackra byggnad som ska bidra till utvecklingen av Frescati som ett levande campus i toppklass med studenterna i centrum, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige