Image
Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus säljer till SGS

Transaktioner Akademiska Hus har tecknat avtal med SGS Studentbostäder om försäljning av före detta Mattecentrum på Campus Johanneberg i Göteborg. Avsikten är att SGS Studentbostäder ska kunna bygga 106 bostäder för studenter i fastigheten.
Publicerad den 20 Oktober 2011
Efter sju års detaljplanearbete kan affären mellan Akademiska Hus och SGS genomföras. SGS ska bygga på två våningar och göra studentbostäder i gamla Mattecentrum på Campus Johanneberg i Göteborg. Bild: Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus
Efter sju års detaljplanearbete kan affären mellan Akademiska Hus och SGS genomföras. SGS ska bygga på två våningar och göra studentbostäder i gamla Mattecentrum på Campus Johanneberg i Göteborg. Bild: Akademiska Hus.

SGS Studentbostäder köper en tredjedel, motsvarande cirka 4 000 kvadratmeter, av en befintligt fastighet som ligger på Gibraltargatan 25, på Chalmers Campus Johanneberg i Göteborg.

SGS Studentbostäder planerar dessutom att bygga ytterligare två våningar på byggnaden mot Gibraltargatan. Efter påbyggnaden kommer huset att rymma totalt sex våningar med en förskola i bottenplan och övriga 5 plan med 93 studentbostäder för en till tre studenter per lägenhet.

Därutöver blir det också 13 bostäder till SGS Veckobostäder för korttidsuthyrning.

Byggstart beräknas ske i februari 2012 och inflyttning till höstterminen 2013.

Chalmers lämnade Mattecentrum 2005 och flyttade in i andra lokaler men redan hösten 2004 var fastigheten till försäljning. SGS Studentbostäder visade tidigt intresse för att köpa den av Akademiska Hus. En avsiktsförklaring tecknades som byggde på att detaljplanen för området vunnit laga kraft. Detaljplanearbetet har pågått sedan 2004 och vann laga kraft våren 2011.

– Studentbostäder är viktiga för att utveckla kunskapsstaden Göteborg. Akademiska Hus och SGS Studentbostäder har samverkat under en längre period och nu kan vi tillsammans glädas åt att projektet blir verklighet, säger Birgitta Hohlfält, regiondirektör för Akademiska Hus Väst.

– Det är mycket tillfredställande att vi nu efter sju års samarbete med försöka att konvertera utbildningslokalerna till studentbostäder äntligen kan komma igång. För SGS Studentbostäders del är det nu hela fem år sedan vi senast kunde starta ett nytt bostadsprojekt, så det kommer att bli ett mycket efterlängtat tillskott för våra kunder, säger Mats Odersjö, vd för SGS Studentbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige