Image

Akademiska Hus investerar 112 miljoner kronor

Bygg Akademiska Hus investerar 112 miljoner kronor i en ny- och tillbyggnad av väg- och vattenkvarteret på KTH Campus.
Publicerad den 4 Maj 2012

Väg- och vattenkvarteret är från mitten av 1950-talet. Idag består det av två vinkelbyggnader och rymmer studerande vid ABE-skolan (Architecture and Built Environment), institutionen för Mark- och vattenteknik, avdelningarna för Trafik och logistik samt Teknikhistoria. Syftet med projektet är utveckla området genom att bland annat skapa en tillbyggnad som knyter samman flyglarna.

– Utvecklingen av campus är en viktig byggsten i det framtidens KTH vi nu snickrar på. I vår vision för KTH, Vision 2027, konstaterar vi att våra campusmiljöer ska vara levande mötesplatser för lärande, forskning och innovation som återspeglar och stödjer KTH:s kreativitet och excellens. Den satsning som Akademiska Hus nu gör är ett mycket välkommet steg i den riktningen, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.

Tillbyggnaden omfattar cirka 2 100 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. De nya lokalerna kommer att innehålla studentexpedition, arkiv, omklädningsrum, kontorsarbetsplatser i cellkontor och större rum för möten och pauser. Utöver tillbyggnaden ska även de befintliga byggnaderna renoveras och gårdsrummet omgestaltas.

– Det vackra väg- och vattenkvarteret har fostrat många framgångsrika bygg- och fastighetspersonligheter. Att varsamt få bygga nytt mitt bland framtidens samhällsbyggare är en utmaning men också mycket hedrande, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Byggstart beräknas ske i augusti 2012 och inflyttningen ska ske i januari 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige