Väg- och vattenkvarteret är från mitten av 1950-talet. Idag består det av två vinkelbyggnader och rymmer studerande vid ABE-skolan (Architecture and Built Environment), institutionen för Mark- och vattenteknik, avdelningarna för Trafik och logistik samt Teknikhistoria. Syftet med projektet är utveckla området genom att bland annat skapa en tillbyggnad som knyter samman flyglarna.
– Utvecklingen av campus är en viktig byggsten i det framtidens KTH vi nu snickrar på. I vår vision för KTH, Vision 2027, konstaterar vi att våra campusmiljöer ska vara levande mötesplatser för lärande, forskning och innovation som återspeglar och stödjer KTH:s kreativitet och excellens. Den satsning som Akademiska Hus nu gör är ett mycket välkommet steg i den riktningen, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.
Tillbyggnaden omfattar cirka 2 100 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. De nya lokalerna kommer att innehålla studentexpedition, arkiv, omklädningsrum, kontorsarbetsplatser i cellkontor och större rum för möten och pauser. Utöver tillbyggnaden ska även de befintliga byggnaderna renoveras och gårdsrummet omgestaltas.
– Det vackra väg- och vattenkvarteret har fostrat många framgångsrika bygg- och fastighetspersonligheter. Att varsamt få bygga nytt mitt bland framtidens samhällsbyggare är en utmaning men också mycket hedrande, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.
Byggstart beräknas ske i augusti 2012 och inflyttningen ska ske i januari 2014.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.