Image

Agility hyr ytterligare 20 000 kvadratmeter i Göteborgs hamn

Uthyrning Hemfosa har tecknat avtal för tidigare vakanta ytor om cirka 20 000 kvadratmeter i logistikfastigheten Arendal 1:17 på Synnerödsvägen 2, intill Göteborgs hamn. Fastigheten blir efter några mindre anpassningar fullt uthyrd till logistikföretaget Agility som expanderar i regionen.
Publicerad den 12 Januari 2018

Hemfosa tecknande i slutet av december 2017 ett åttaårigt hyresavtal med Agility AB för uthyrning av en lager- och logistikterminal i Arendal. Fastigheten som färdigställdes 2012 omfattar cirka 20 000 kvadratmeter lokalarea samt cirka 30 000 kvadratmeter utvändig yta och är belägen i ett attraktivt område för logistik i direkt anslutning till Göteborgs hamn. Fastigheten tillträds den 1 mars 2018.

– Det är med stor glädje som vi nu kan utöka vår kapacitet till 43 000 kvadratmeter i ett mycket attraktivt område. Under 2016 investerade vi i ett logistiklager på 23 000 kvadratmeter som vi nu vuxit ur, den nya fastigheten på 20 000 kvadratmeter blir ytterligare ett steg vilket ger oss möjligheten att vidareutveckla våra kunders behov av avancerade logistiklösningar med en fokus på helheten, säger Mats Nordin, vd på Agility.

– Vi är glada att hyra ut den tidigare tomställda logistikfastigheten i Arendal som vi med endast mindre insatser har anpassat till funktionella lokaler för den nya hyresgästen Agility AB. Arendal är ett viktigt område för industri och handel i Göteborgsregionen där vi aktivt fortsätter utveckla och utöka Hemfosas fastighetsbestånd, säger Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa.

CBRE har varit rådgivare åt Hemfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige