Image
Fredik Schedin och Johan Salin ansluter till AG Advokat.
Fredik Schedin och Johan Salin ansluter till AG Advokat.

AG Advokat förstärker inom transaktion och tvistelösning

Karriär AG Advokat växer ytterligare med seniora rekryteringar av Johan Salin inom transaktion och Fredrik Schedin inom tvistelösning.
Publicerad den 17 Mars 2022

Johan Salin tillträdde i januari. Han kommer närmast från rollen som nordisk skattechef på NatWest och Nordisk Renting. Före dess var han verksam som skattekonsult på KPMG. Med mångårig erfarenhet från fastighetsmarknaden, särskilt med strukturerings- och bolagsfrågor samt expertis inom skatteområdet kommer Johan Salin att vara verksam inom byråns transaktionsverksamhet.

– Som tidigare kollega till Johan tycker jag det är en jättekul rekrytering. Johan är en klok person med omfattande erfarenhet från branschen och bred transaktionserfarenhet. Med Johan ombord blir vi ännu effektivare i att identifiera sammanhang där skatt och moms behöver hanteras. Vi ser fram mot fortsatt gott samarbete med några av landets ledande skatterådgivare, säger AG Advokats chef för transaktionsverksamheten, Johan Lindberg.

– Fastighetsmarknaden har alltid legat mig varmt om hjärtat, det känns därför otroligt roligt att stiga in i en branschledande advokatbyrå som AG Advokat. Här finns ett bra tänk och några av landets bästa jurister på fastighetsområdet. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem och bidra med min kunskap och erfarenhet, säger Johan Salin.

Fredrik Schedin kommer närmast från Södertörns tingsrätt där han arbetade som rådman under åren 2017–2021. Före dess var han under många år verksam på AG Advokat, varav nio år som partner. Fredrik Schedin arbetar från och med mars inom byråns tvistegrupp och kommer därmed ytterligare att förstärka AG Advokats omfattande kompetens och resurser inom entreprenadtvister.

– Utöver Fredriks obestridliga juridiska expertis och skicklighet har han dessutom mycket god kännedom om AG och vår verksamhet. Vi har hoppats att han ska välja att återvända och det är med stor glädje vi nu hälsar honom välkommen tillbaka, säger AG Advokats managing partner Johan Rosén.

– Det känns otroligt spännande för mig att komma tillbaka till AG, som har tagit ytterligare stora steg sedan jag var här sist. Jag hoppas och tror att mina mycket givande år som rådman ska göra att jag har värdefull kunskap att bidra med på processidan, säger Fredrik Schedin.

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige