Image

ÅF till Lundbergsprojekt i Linköping

Uthyrning ÅF slår samman sina Linköpingskontor och flyttar till Lundbergs i kvarteret Braxen, Åhlénshuset.
Publicerad den 25 September 2014
Lundbergs skapar nya kontorsytor i Åhlénshuset i Linköping. Bild: White
Lundbergs skapar nya kontorsytor i Åhlénshuset i Linköping.

Kvarteret genomgår en om- och tillbyggnad, där kontoren mot Storgatan blir klara för inflyttning under hösten 2015. Uthyrningen omfattar cirka 1 000 kvadratmeter med en avtalstid på fem år.

- ÅF har haft en bra dialog med Lundbergs och vi har kommit väldigt nära de krav vi har på en ny lokal. Speciellt viktigt är det för oss att få moderna, energieffektiva och miljöanpassade lokaler. Att de dessutom ligger så nära resecentrum är ett stort värde för oss, säger Per Järmark, kontorssamordnare för ÅF Linköping.

Kvarteret Braxen innehåller sedan tidigare bland andra Åhléns, Clas Ohlson och Hemköp samt ett flertal kontorshyresgäster. Fastigheten byggs om och till, vilket skapar fler nybyggda kontorsytor. Den första etappen är färdigställd och fullt uthyrd. I andra etappen längs Storgatan skapas totalt 3 500 kvadratmeter nya moderna kontorslokaler klara för inflyttning under hösten 2015.

- Vi är glada att ÅF väljer oss som hyresvärd i Linköping, säger Daniel Andersson, chef för Fastighets AB L E Lundbergs verksamhet i Linköping.

- Tillsammans med det nybyggda kvarteret Bokbindaren blir kvarteret Braxen ett modernt och miljösmart kontors- och handelshus som lyfter Storgatan och hela stadskärnan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige