Image

Adelis ny huvudägare i Nordomatic

Bolag Nordomatic, som arbetar med energi- och miljösmarta automationslösningar till fastigheter, får en ny huvudägare.
Publicerad den 29 Februari 2016

Det svenska investmentbolaget Adelis Equity Partners har blivit ny huvudägare i Nordomatic AB. Överlåtelseavtalet är undertecknat och tillträde sker efter Konkurrensverkets godkännande, vilket beräknas ske i slutet av mars.

- Vi tror starkt på marknaden för fastighetsautomation och 'smart buildings'. Nordomatic har under de senaste åren etablerat sig i en ledande position bland de fabrikatsoberoende aktörerna. Vår ambition är att tillsammans med ledningen växla upp Nordomatics spännande tillväxtresa under de närmaste åren och expandera i både Sverige och övriga Norden, säger Jan Åkesson på Adelis.

Förvärvet innebär inga förändringar avseende verksamheten i Nordomatic som fortsätter att agera självständigt och fullföljer den strategiska plan 2020 som styrelsen beslutat. Styrelsens ordförande Torbjörn Torell och Nordomatics vd Olov Schagerlund fortsätter i sina respektive roller.

- Vi har fått vara med och utveckla Nordomatic tillsammans med ledning och övriga ägare under en intressant period och bolaget har haft en stark utveckling vad gäller tillväxt och lönsamhet såväl som marknadspositionering. Att i det här läget växla över till Adelis som ny huvudägare i bolagets nästa fas känns helt naturligt och vi bedömer det som bra för företaget, säger Mikael Ludvigson, partner på säljaren Sobro AB.

- Vi tackar Sobro för ett mycket bra stöd i utvecklingen av Nordomatic så här långt och välkomnar Adelis som ny huvudägare. Adelis har en mycket relevant och djup erfarenhet av installationsbranschen, vilket nu kommer oss till del. Marknadsläget är gynnsamt och vi räknar med att utan avbrott fullfölja vår strategiska plan som löper fram till år 2020, säger Torbjörn Torell, styrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY