Image

Aberdeen hyr ut 3 600 kvadratmeter till Setterwalls

Uthyrning Aberdeen har hyrt ut cirka 3 600 kvadratmeter till Setterwalls Advokatbyrå i SEB Trygg Livs fastighet på Sturegatan 10 i Stockholm.
Publicerad den 9 Oktober 2014
Annons
Image
Sturegatan 10. Bild: Aberdeen
Sturegatan 10.

Setterwalls flyttar in i sina nya lokaler i augusti 2015.

Sturegatan 10 omfattar totalt 6 500 kvadratmeter och blev helt vakant 2013 då tidigare hyresgäst lämnade samtliga ytor. Sedan dess har arbete pågått med att förbereda fastigheten för nya hyresgäster.

Huset har bland annat fått en ny kontorsentré från Sturegatan som möjliggör uthyrning av respektive plan separat. Reklambyrån King sitter sedan en tid tillbaka på de två översta planen och efter uthyrningen till Setterwalls kvarstår 1,5 plan, motsvarande cirka 1 200 kvadratmeter sammanhängande kontorsyta att hyra ut.

- Sturegatan 10 har med sin kombination av personligt uttryck, funktionalistisk effektivitet och hög teknisk standard rönt stort intresse på kontorsmarknaden. Vi är stolta över att nu välkomna Setterwalls till toppmoderna kontorsytor i fyra plan med egen entré från gatan, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

Jörgen Axelsson, styrelseordförande på Setterwalls i Stockholm, kommenterar:
- Huset har en stark identitet i sin tidiga funkisstil. Det speglar en modern byrå som har mod att även fortsättningsvis våga sticka ut. Vi känner oss övertygade att dagens klienter kommer att känna sig hemma men också att huset och lokalerna kommer att kännas välkomnande för nya klienter som valt att arbeta med en modern byrå med topp tre-ambitioner.

Åsa Erlandsson, managing partner på Setterwalls:
- Vi ser flytten som ett naturligt steg i vår utveckling för att möta marknadens och medarbetarnas behov i dag och i morgon. Lokalerna främjar ett modernt, effektivt arbetssätt med transparens och kommunikation som en självklar del av verksamheten.

Setterwalls är sedan tidigare hyresgäster hos SEB Trygg Liv på Arsenalsgatan och stannar genom sin nya förhyrning inom livbolagets fastighetsbestånd.

- Det är mycket glädjande att Setterwalls väljer Sturegatan 10 som sitt nya huvudkontor. Jag ser det som en styrka att vi som långsiktig hyresvärd tillsammans med en välrenommerad advokatbyrå som Setterwalls kan iordningställa attraktiva och ändamålsenliga lokaler över tid inom vårt fastighetsbestånd, säger Lars Kinneholm, tillgångsförvaltare på SEB Wealth Management.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Setterwalls Advokatbyrå på Branschguiden

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Du hittar våra kontor i de tre största städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö.

Våra experter inom fastighetsrätt erbjuder affärsmässiga och juridiska lösningar med fokus på fastighetens hela ”livscykel” – från förvärv, exploatering, upplåtelse och finansiering till överlåtelse.

Vi ger råd till innehavare av lokal- och bostadsfastigheter samt till lokalhyresgäster. Bland våra klienter finns svenska och utländska fastighet...

Läs mer om Setterwalls Advokatbyrå på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY