Image

737 lägenheter i Solna renoveras

BYGG Byggmästargruppen har fått uppdraget att renovera 737 lägenheter med kvarboende bostadsrättsinnehavare åt HSB Bostadsrättsförening Pampas i Solna. HSB Bostadsrättsförening Pampas ligger i Huvudsta, Solna och är en av de tio största bostadsrättsföreningarna inom HSB Stockholm.
Publicerad den 18 Maj 2009

Föreningen består av åtta fastigheter om 737 lägenheter och 62 lokaler belägna på Infanteri-, Ingentings-, och Armégatan.

HSB Brf Pampas i Solna byggdes 1962-1964 innan miljonprogrammen och är en av alla fastigheter från 60-talet som behöver stambytesrenoveras. Tillsammans med projektledaren Lars Sandberg från ÅF Infrastruktur har föreningen gjort en grundläggande utredning.

- Valet föll på stambyte med tillhörande våtrumsrenovering då ett traditionellt stambyte håller i 40-50 år medan relining får ses som en provisorisk lösning till dess att det är dags för ett större grepp säger Lars Sandberg

- Vi valde stambyte framför relining för vi vill ta ett totalgrepp där vi även byter varm- och kallvattenledningar samt våtrumsrenoverar. Allt för att minimera framtida vattenskador. Samtidigt frestar ett totalgrepp på för de boende då det tar fem till sju veckor istället för en, men med Byggmästargruppens referenser ser vi inte det som ett hinder. Det viktiga för föreningen är att ha fastigheter som ger ett gott boende i många år framöver poängterar ordföranden Gunnar Levin.

Arbetschef är Lars H Larsson och platschef Olof Cedgren. Båda har mångårig erfarenhet av stambytesrenoveringar med nöjda kunder och slutanvändare.
Uppdraget är en totalentreprenad och uppdragstiden sträcker sig från maj 2009 till september 2012.

- Vi har en längre tid arbetat med att stärka och utveckla vår kompetens inom ROT och ombyggnad. Vi är både stolta och glada åt att våra kunder uppskattar det och att vårt långsiktiga arbete ger resultat, säger Byggmästargruppens vd Rolf Lundqvist.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige