Image

50 000 i hittelön för rätt medarbetare

OJDå! Det är svårt att rekrytera kvalificerad arbetskraft i fastighetsbranschen.
ISS gör nu ett upprop på Facebook och Twitter och erbjuder 50 000 kronor i hittelön till den som hittar en säljande affärsutvecklare inom fastighetstjänster.
Publicerad den 10 November 2010

- Det är frustrerande att det är så svårt att hitta riktigt kvalificerade personer samtidigt som arbetsmarknaden ser ut som den gör. Vi är övertygade om att rätt medarbetare finns i fastighetsbranschen eller i någon närliggande bransch. Det gäller ”bara” att hitta honom eller henne. Därför använder vi sociala medier och erbjuder hittelön för att hitta rätt person, säger ISS marknadschef Christer Ekelund.

- Det här är inte ett arbete som man söker på annons. Men den person vi vill ha kanske inte aktivt söker nytt jobb för närvarande och finns sannolikt inte hos rekryteringsföretagen. Genom att gå utanför de traditionella ramarna och istället be Facebook- och Twitter-användare om hjälp hoppas vi kunna få fram rätt kandidat till tjänsten.

ISS betalar ut hittelönen på 50 000 kronor till den som kan tipsa om den person som sedan blir tillsvidareanställd som affärsutvecklare på ISS.
Den person som ISS söker får en nyckelroll i att självständigt initiera, skapa, driva och utveckla företagets affärer inom fastighetstjänster, med bland annat såväl ekonomisk som teknisk förvaltning.

- Efterfrågan på våra fastighetstjänster har ökat kraftigt de senaste åren. För att möta det ökade intresset och samtidigt utveckla våra erbjudanden behöver vi förstärka vårt team med en vass och driven affärsutvecklare som också kan sälja. Det är en mycket speciell kompetens och vi tror att den okonventionella rekryteringssatsning vi nu gör kan bidra till att snabbare nå en lösning, säger Christer Ekelund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige