Image
Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus.
Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus

Uthyrning När Malmö Börshus (Börshuset 1) i Malmö slår upp dörrarna år 2025 efter en omfattande renovering är det Malmöbaserade konferensaktören High Court som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking.
Publicerad den 6 December 2023

Konferens- och coworkingaktören High Court bedriver idag verksamhet i hovrättens gamla byggnad vid Västra hamnkanalen och på Stortorget i centrala Malmö. Verksamheten i den gamla hovrätten kommer nu att expandera till Börshuset och breddas med fler servicefunktioner som tillsammans fyller bottenvåningen samt halva första plan. Inflyttning planeras till oktober 2025 och avtalet omfattar tolv år.

Restaurangverksamheten kommer att bestå av fyra koncept: en kiosk, en deli, en restaurang med samtidspräglad mat och en restaurang med mer traditionella rätter.

Även kontorshotellet med cirka 50 rum är uppdelade i fyra delar med olika funktion och stil för att attrahera många olika typer av företag.

I konferensytorna, som bland annat innefattar den gamla börssalen, kommer olika event att anordnas.

– Börshuset är med sitt läge, sin historisk och sin karaktär perfekt för vår klassiska och högkvalitativa profil. Det finns höga förväntningar kring Börshuset och dem ser vi fram emot att uppfylla med service tillgänglig från morgon till sen kväll. Vi vill vara den självklara mötesplatsen i Malmö för näringsliv och privatpersoner, säger Maria Strinnhed, vd på High Court.

– High Court matchar vårt mål att göra Börshuset till en öppen, levande och dynamisk plats helt perfekt. Deras verksamhet kommer att sätta tydlig prägel på den nya era som Börshuset nu är på väg in i. Vi ser fram emot att sätta igång med omvandlingen och att välkomna fler hyresgäster till stans bästa läge, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige