Image
Ulrika Hallengren.

Ulrika Hallengren: "Närheten till marknaden är avgörande"

Bolag Avslutningen på 2023 var en ganska aktiv period för Wihlborgs del, med rekordhögt värde på nytecknade hyresavtal under det fjärde kvartalet. Bolaget hade även stora uppsägningar men också en positiv nettouthyrning i kvartalet. Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs, fick på tisdagsmorgonen presentera ett bokslut som innehåller både toppar och dalar.
– Det har varit en period av stora förändringar.


Wihlborgs bygger åt Dachser.

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Uthyrning Wihlborgs kommer att uppföra en anläggning på 9 600 kvadratmeter till logistikföretaget Dachser i östra Landskrona på fastigheten Bilrutan 5. Hyresavtalet omfattar femton år med tillträde årsskiftet 2024/2025.


Ulrika Hallengren.

Minskat förvaltningsresultat för Wihlborgs

Bolag Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, kommenterar det fjärde kvartalet så här:
– Räntekostnaderna ökade betydligt och räntenettot uppgick till -273 miljoner kronor, vilket gav ett förvaltningsresultat om 366 miljoner kronor i kvartalet.Vi hade även stora uppsägningar men summerar återigen en positiv nettouthyrning i kvartalet, denna gång med 18 miljoner kronor.


Fastigheten Hundkojan 10 i Fosie.

Wihlborgs förlänger hyresavtal med Bravida

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett nytt avtal med service- och installationsföretaget Bravida i Hundlokan 10 i Fosie om 4 400 kvadratmeter. Under det kommande året kommer lokalerna att genomgå en omfattande ombyggnation med modernisering av kontorslokaler och nya, energieffektiva tekniska installationer.


Wihlborgs fastighet Posten 1 i Helsingborg.

Djursjukhus flyttar in i postterminalen

Uthyrning Under hösten 2024 öppnar Awake Djursjukhus i Wihlborgs fastighet, tillika den tidigare postterminalen (Posten 1) i Gåsebäck i södra Helsingborg. Den stora efterfrågan på kvalificerad veterinärvård ligger bakom expansionen. Avtalet omfattar 2 000 kvadratmeter och 15 år.


Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie, Malmö.

Wihlborgs tecknar avtal med bland annat Wesafe i Fosie

Uthyrning Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie i sydöstra Malmö får nu ett antal nya hyresgäster. IT-företaget Wesafe IT, reklambyrån Mortensen Media, billeasingföretaget Athlon Sweden och logistikföretaget Scan Global Logistics är några av dem.


Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus.

Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus

Uthyrning När Malmö Börshus (Börshuset 1) i Malmö slår upp dörrarna år 2025 efter en omfattande renovering är det Malmöbaserade konferensaktören High Court som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking.


Wihlborgs bygger för privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm.

Wihlborgs bygger skola utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra en ny skolbyggnad till privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm norr om Köpenhamn med plats till 1 500 elever och anställda.


Kontorshuset Vista i Hyllie.

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.


Rubinen 1.

Wihlborgs hyr ut stort i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs hyresgäst Nowaste Logistics tecknar avtal om ytterligare 6 900 kvadratmeter i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg.


Elefanten 40 ligger på Storgatan mitt i centrala Malmö.

Candy Crush-bolaget flyttar till Wihlborgs

Uthyrning Svenskgrundade spelutvecklaren King, bakom mobilspelen Candy Crush Saga och Farm Heroes Saga, skriver ett 10-årigt avtal med Wihlborgs. Det nyrenoverade kontorsutrymmet i Elefanten 40, som kommer stå klart för inflyttning i början på nästa år, ligger på Storgatan mitt i centrala Malmö och omfattar en yta på 1 500 kvadratmeter.


Ulrika Hallengren.

Rekordhöga hyresintäkter för Wihlborgs

Bolag Rekordkvartal för Wihlborgs hyresintäkter i Q3. Bolaget har även ökat driftöverskottet med 22 procent under perioden januari–september.


Niagara och Kårhuset Amphitrite.

Wihlborgs bygger nytt åt Malmö universitet

Uthyrning Wihlborgs får i uppdrag av Malmö universitet att i samråd med Malmö universitet och Malmö stad projektera och uppföra byggnader på fastigheten Malmö Amphitrite 1 för universitets framtida förhyrning.


Två matgrossister flyttar in i Wihlborgsfastigheten Rubinen 1 i Helsingborg.

Wihlborgs tecknar nya avtal i Helsingborg

Uthyrning Växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar den 1 november in i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg. Samtidigt flyttar frukt- och grönsaksföretaget GGB Fruit in i samma fastighet, vilket innebär en total uthyrning om cirka 2 400 kvadratmeter.


Ulrika Hallengren är nöjd med sitt Wihlborgs.

Hallengren: "Vi brinner för Öresundsregionens potential"

Bolag Med en stabil balansräkning för andra kvartalet i rad 2023 och en lönsam kärnverksamhet kan Wihlborgs vd Ulrika Hallengren leverera en delårsrapport med ett driftöverskott som ligger tre procent över det förväntade. Samtidigt minskar resultatet efter skatt med 49,5 procent. Hur står Wihlborgs på fötterna inför en höst som kan bli tuff? Fastighetssverige fick en pratstund med vd:n för en av Östersundregionens största aktörer.


Ulrik Hallengren, vd, Wihlborgs.

Uppåt i Wihlborgs förvaltningsresultat

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan.


Wihlborgs köper en fastighet på Østerbro om 3 900 kvadratmeter.

Wihlborgs köper fastighet på Østerbro om 3 900 kvadratmeter

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Klædemålet 9, København Ø, om 3 900 kvadratmeter. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Wihlborgs andra fastigheter Lersø Parkallé 103-105 och 107, och med kort avstånd till centrala Köpenhamn.


Wihlborgs förlänger hyresavtal med Securitas i Malmö.

Wihlborgs utökar och förlänger hyresavtal med Securitas

Uthyrning Säkerhetsföretaget Securitas utökar och förlänger befintligt hyresavtal i fastigheten Rosengård 130:403 i Jägersro med ytterligare tio år.


Vista är ett av Wihlborgs största pågående projekt och det håller nu på att uppföras i Hyllie. Beräknat färdigställande är i slutet av 2025. Vd:n Ulrika Hallengren berättar mer om projektet som försenats på grund av de senaste årens turbulens.

Vista-förseningen kommer kosta Wihlborgs 200 000 i månaden

Bygg/Arkitektur Wihlborgs får en förlängd så kallad byggnadsskyldighet av Malmö kommun för Hyllies nya landmärke Vista, som kommer att bli bolagets största och högsta kontorshus. Förlängningen kommer dock med en extra utgift för bolaget i form av en summa som ska betalas varje månad så länge byggnadsskyldigheten inte är uppfylld. För Fastighetssverige berättar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren mer om projektets framdrift efter det att den efterlängtade byggstarten kunde ske i mars i år.


Wihlborgs nya avtal med Region Skåne gäller 17 200 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger 17 200 kvadrat åt Region Skåne

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra ett lager åt Region Skåne i Malmöområdet med tillträde i början av 2025. Avtalstiden är 20 år. Den totala investeringen uppgår till 300 Mkr.