Image
Fastigheterna Node och Bricks i Lund.
Fastigheterna Node och Bricks i Lund. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvadratmeter på Ideon i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med två företag om totalt 3 800 kvadratmeter i Cube (Nya Vattentornet 4) på Mobilvägen i Lund. I grannfastigheten Bricks (Nya Vattentornet 3) flyttar en offentlig hyresgäst in på 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 17 April 2024

Det ena avtalet i Cube omfattar 3 000 kvadratmeter och tillträds i november 2024. Det andra avtalet rör en befintlig hyresgäst som flyttar inom Wihlborgs bestånd i Lund från 400 till 800 kvadratmeter nyrenoverade lokaler efter sommaren. Båda avtalen omfattar fem år.

I Bricks flyttar en offentlig hyresgäst inom Wihlborgs bestånd, från 400 kvadratmeter i Malmö till drygt 1 000 i Lund med planerad inflyttning i början av 2025. Avtalet omfattar sex år.

Arbetet med fastigheterna har resulterat i en ökad efterfrågan i området som idag har en uthyrningsgrad över 90 procent.

– Det är roligt att se hur våra ambitioner om att skapa ett nytt, kompletterande produktutbud och miljöer för innovation, nätverkande och samarbete i området blivit till verklighet. De kluster vi bildar här skapar inte bara rum för idéer och tillväxt utan främjar även näringslivet i regionen och ökar attraktiviteten i området, som idag kommit att bli en naturlig del av Lund Innovation District och Ideon science park, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige