Image
Amaron Real Esatate, med Stefan Wilhelmson (till vänster) och Martin Mildner (till höger) i bolaget, ska nå 4–6 miljarder inom tre år. Obs. Bilden är ett montage.

Amaron köper i Malmö

Transaktioner Amaron expanderar sin portfölj i Malmö med förvärvet av fastigheten Sunnanå 6:30 i Toftanäs.


Lån & Spar Bank expanderar och hyr numera cirka 700 kvadratmeter i fastigheten Scylla 2 på Nordenskiöldsgatan 8 i Malmö.

Lån & Spar Bank expanderar hos Executive Property

Uthyrning Lån & Spar Bank expanderar och hyr numera cirka 700 kvadratmeter i fastigheten Scylla 2 på Nordenskiöldsgatan 8 i Malmö.


Skanskas kontorsprojekt Oas på Universitetsholmen i Malmö.

Skanska hyr ut i Oas

Uthyrning Skanska Fastigheter Malmö har tecknat ett hyresavtal med Bygghemma om 1651 kvadratmeter. Bygghemma, med huvudkontor i Malmö, är Sveriges största e-handlare inom bygg-, hem- och trädgårdsprodukter och kommer hösten 2024 att flytta in på plan 2 och 3 i Oas.


Västra hamnen i Malmö.

Skandia Fastigheter hyr ut i Västra hamnen

Uthyrning Academedias Sjölins gymnasium flyttar in hos Skandia Fastigheter i Malmös Västra hamnen.


Deltävlingar och final i Eurovision 2024 kommer att hållas i Malmö Arena som ägs av Doxa, men även ytterligare lokaler behöver användas under Eurovision-veckan. Fastighetssverige berättar om vilka lokaler som är aktuella.

De kan göra Doxa sällskap – lokalerna som föreslås vigas åt Eurovision

Bolag Malmö Arena kommer att stå värd för deltävlingarna och finalen i nästa års Eurovision Song Contest som hålls i Malmö. Men det är fler lokaler som behövs för att ett sådant enormt arrangemang ska gå att genomföra och stadskontoret ska därför få i uppdrag att förhandla fram lokalavtal för de två andra huvudarenorna för eventet. Här berättar Fastighetssverige mer om arenorna som föreslås och fastighetsägarna bakom.


Lanthem tecknar nytt hyresavtal i Malmö.

Lanthem har tecknat hyresavtal med Forenede Care i Malmö

Uthyrning Lanthem, ett utvecklingsbolag som är samägt av Hemsö och Lantmännen Fastigheter, har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Forenede Care.


Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

Klarabo hyr ut 1 600 kvadratmeter till Malmö stad

Uthyrning Klarabo har tecknat ett femårigt hyresavtal omfattande 1 600 kvadratmeter med Malmö stad på Norra Bulltoftavägen 63. Fastigheten ligger i centrala Malmö och är fullt uthyrd i och med förhyrningen. Avtalet löper från den 1 oktober 2023.


Visionen Revelop har för fastigheten i Malmö.

Revelop bygger om historisk fastighet till skola

Bygg/Arkitektur Revelops planer för att utveckla den historiska gamla textilfabriken Tuborg 1 i Malmö har fått klartecken då den nya detaljplanen har vunnit laga kraft. Revelop har tillsammans med Malmö stad tagit fram en ändrad detaljplan för att utveckla fastigheten till en modern samhällsfastighet och möjliggöra för etablering av en gymnasieskola i fastigheten.


Söderarm 11.

Mileway tecknar tioårigt hyresavtal i Malmö

Uthyrning Mileway, den största ägaren av last-mile logistikfastigheter i Europa, meddelar att man har signerat ett hyresavtal för en lokal om cirka 5 700 kvadratmeter på nyutvecklingen av Söderarm 11 i Malmö med 3D Prima, en ledande leverantör av 3D-utskriftsprodukter i Europa.


Joacim Sjöberg, vd för Castellum.

Castellum säljer för 430 miljoner

Transaktioner Castellum har i fyra transaktioner avyttrat åtta fastigheter i Haninge, Linköping, Malmö och Uddevalla. Försäljningspriserna summerar till cirka 430 miljoner kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt 25 miljoner kronor.


Det höga trycket på hotellen under sommaren höll inte i sig lika länge som Visita hade hoppats på.

Här är hotellbranschens nya utmaningar

Bolag Hotellmarknaden var inte lika bra i år som Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson hade hoppats på. Samtidigt står hotellbranschen för nya utmaningar när fokus skiftar från affärsresande till privatgäster, berättar han på Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen Göteborg.


Till vänster syns en illustration från Regementsgatan med vy söderut mot planområdet. Genom att riva befintlig förbindelse mellan huvudbyggnaden och datahallen kan en passage från Regementsgatan in i kvarteret skapas. Datahallen till höger i bild ingår inte i planområdet. Till höger syns en illustration som visar möjlig utformning och användning av område väster om huvudbyggnaden i anslutning till matsalen som kan användas som restaurang.

Bilder: Heimstadens tidiga vision för klassiska Eon-huset

Bygg/Arkitektur Eons gamla huvudkontor nära Kronprinsen i Malmö ska omvandlas till bostäder, handel och kontor. Nu börjar Heimstadens vision för byggnaden att ta form och här kan du se de första illustrationerna samt läsa mer om innehållet i den stora satsningen.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 357 377 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


Klyftan mellan Hyresgästföreningen och de fyra fastighetsjättarna i Malmö växer. Trianons vd Olof Andersson menar att Hyresgästföreningens krav inte kommer kunna leda till något.

Nya turer i tvisten om direktaviseringarna i Malmö

Juridik Nu stämmer Hyresgästföreningen fyra bostadsbolag i Malmö för att de i början av sommaren skickade ut direktavsiseringar på nya oförhandlade hyror till sina hyresgäster. Föreningen menar att bolagen Heimstaden, Victoriahem, Trianon och Willhem har brutit mot hyresförhandlingslagen vilket de nu skickat ett skadeståndskrav till företagen på. Fastighetssverige berättar mer.


Patrik Lundberg blir ny affärsutvecklingschef för Skanska i Malmö.

Patrik Lundberg ny affärsutvecklingschef för Skanska i Malmö

Bolag Patrik Lundberg har utsetts till ny affärsutvecklingschef för Skanska Fastigheter Malmö. En nyinsatt roll för att lägga större fokus på mark och tidiga skeden.


ABG Fastena köper en handelsfastighet i Burlöv.

ABG Fastena köper i Malmö

Transaktioner ABG Fastena utökar sin livsmedels- och lågprisportfölj genom att förvärva en handelsfastighet i Burlöv utanför Malmö. Hyresgäster är bland andra Coop och Rusta.


Stockholm.

... Och tecknar dubbla hyresavtal med Statens servicecenter

Uthyrning Corem har tecknat två sexåriga hyresavtal med Statens servicecenter avseende totalt 2 200 kvadratmeter kontorsyta i Stockholm Globen och Malmö.


Mats Hansson, projektchef på Inission, Carl Lidén, Managing Director på Inission, Tommy Åstrand, vd för SLP, och Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP.

SLP förlänger hyresavtal och bygger till i Malmö

Uthyrning SLP förlänger hyresavtal med Inission Syd samt bygger till befintlig yta. Det nya hyresavtalet, som är fullt indexerat, löper över tio år med en årlig hyra om fem miljoner kronor.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: "Direktförhandling med våra hyresgäster kan bli norm"

Bolag Efter det att dialogen om ytterligare en hyreshöjning med Hyresgästföreningen i Malmö gick i stå valde fyra av det sex fastighetsbolagen i Malmö att gå vidare med direktaviseringar på en ny hyra direkt till hyresgästerna. Samtliga uppger att de hade hoppats på en lösning, men där bolagen nu blev nödgade att ta till direktaviseringen för att tillgodose en god service till hyresgästerna, det säger de till Fastighetssverige.


Olleboterminalen får ny ägare.

Venturi köper Olleboterminalen i Malmö

Transaktioner Venturi Fastigheter har ingått avtal om att förvärva Olleboterminalen i Malmö.