Image
Wihlborgs fastighet Posthornet 1.

Klaravik flyttar till Wihlborgs fastighet i Lund

Uthyrning I december 2023 flyttar nätauktionsföretaget Klaravik sin utvecklingsverksamhet i Lund till Posthornet 1 intill Lund C. Avtalet omfattar tre år.


Vista är ett av Wihlborgs största pågående projekt och det håller nu på att uppföras i Hyllie. Beräknat färdigställande är i slutet av 2025. Vd:n Ulrika Hallengren berättar mer om projektet som försenats på grund av de senaste årens turbulens.

Vista-förseningen kommer kosta Wihlborgs 200 000 i månaden

Bygg/Arkitektur Wihlborgs får en förlängd så kallad byggnadsskyldighet av Malmö kommun för Hyllies nya landmärke Vista, som kommer att bli bolagets största och högsta kontorshus. Förlängningen kommer dock med en extra utgift för bolaget i form av en summa som ska betalas varje månad så länge byggnadsskyldigheten inte är uppfylld. För Fastighetssverige berättar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren mer om projektets framdrift efter det att den efterlängtade byggstarten kunde ske i mars i år.


Wihlborgs bygger nytt åt Renta i Helsingborg.

Wihlborgs bygger nytt när Renta samlokaliserar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur På Grustaget 1 på Väla södra kommer Wihlborgs att uppföra en ny byggnad på 1 300 kvm till maskinuthyrningsföretaget Renta som nu samlokaliserar sin verksamhet i Helsingborg. Avtalet avser sju år.


Wihlborgs nya avtal med Region Skåne gäller 17 200 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger 17 200 kvadrat åt Region Skåne

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra ett lager åt Region Skåne i Malmöområdet med tillträde i början av 2025. Avtalstiden är 20 år. Den totala investeringen uppgår till 300 Mkr.


Börshuset i Malmö

Wihlborgs tar sig an anrika Börshuset i Malmö

Bygg/Arkitektur Malmö Börshus, Börshuset 1, är inte bara en historisk byggnad och symbol för stadens handel och ekonomi, det är också en centralt belägen plats som passeras av cirka 50 000 människor varje dag. Nu startar Wihlborgs den transformation som efter en omfattande renovering kommer lyfta fram husets karaktär och historik och göra den till en mer öppen och dynamisk plats i staden.


Ulrik Hallengren, vd, Wihlborgs.

Ulrika Hallengren: "Älskar stabilitet och vill undvika drama"

Bolag Wihlborgs rapport för första kvartalet 2023 visar på stabil tillväxt, något vd Ulrika Hallengren hänvisar till bland annat längre uthyrningsperioder.
– Vi är nära våra kunder och ser till att de kan växa inom vårt bestånd, berättar hon för Fastighetssverige.


Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs redovisar rekordhöga hyresintäkter

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisade rekordhöga hyresintäkter under det första kvartalet. Det skriver vd Ulrika Hallengren i rapportens vd-ord.


Så värdefulla är de noterade fastighetsbolagen just nu.

Så värdefulla är bolagen på börsen

Ekonomi/Finansiering Ett stormigt hav med toppar och dalar, så kan börsen beskrivas just nu. Fastighetssverige har tittat på hur värdefulla fastighetsbolagen är på börsen för tillfället.


Visionsbild Rollcos anläggning på Snårskogen 5.

Wihlborgs bygger anläggning åt Rollco i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med industriföretaget Rollco om att uppföra en ny anläggning på 3 600 kvadratmeter på Snårskogen 5 på Väla Norra. Anläggningen kommer att stå klar sommaren 2024 och hyresavtalets första hyresperiod är på tio år.


Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Hallengren om Wihlborgs rekordstarka 2022 – och målen framåt

Bolag Medan de flesta andra rapportbolagen minskar eller slopar utdelningen helt så aviserar Wihlborgs en lätt höjning i samband med bokslutet som presenterades under tisdagen. Bolaget gör dessutom en väldigt liten värdenedskrivning på sina fastigheter, endast -16 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar vd:n Ulrika Hallengren bland annat om styrkorna under 2022 och hur man helst tar sig an transaktionsmarknaden 2023.


Ulrika Hallengren.

Wihlborgs ökar hyresintäkterna och höjer utdelningen

Bolag Wihlborgs redovisar ökade hyresintäkter under det fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår höjd utdelning.


Wihlborgs hyr ut till BTJ på Ideon i Lund.

Wihlborgs hyr ut till BTJ på Ideon i Lund

Uthyrning Medieföretaget BTJ Sverige flyttar i september 2023 in i Wihlborgs fastighet Cube, även känd som Nya Vattentornet 4, på Ideon i Lund.


Öresundsinstitutets senioranalytiker Jenny Andersson.

Svenska investeringar på andra sidan sundet minskade 2022

Ekonomi/Finansiering Att fler svenska bolag sökt sig över sundet till den danska fastighetsmarknaden har flera förklaringar visar en rapport från Öresundsinstitutet. Bland annat kan de konstatera att på fem år har antalet svenska fastighetsbolag med närvaro i Danmark dubblerats i antal och att många av de som etablerat sig i grannlandet har för avsikt att göra fler investeringar framöver. Men osäkerheten i ekonomin gör att flera bolag passar på att konsolidera under året som kommer.


Wihlborgs bygger logistikanläggningen som omfattar totalt 8 700 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger ny logistikanläggning i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Springhill Textile om 6 400 kvadratmeter i den toppmoderna logistikanläggning som ska uppföras på hamnnära Plåtförädlingen 15 i södra Helsingborg.


Helsingborg C.

Genetor utökar hos Wihlborgs på Helsingborg C

Uthyrning Genetor Coworking, som idag har verksamhet på två våningsplan på Helsingborgs C (Terminalen 1), har tecknat avtal med Wihlborgs om ytterligare ett våningsplan på närmare 900 kvadratmeter. Inflyttningen äger rum vid årsskiftet 2023/2024.


Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Ulrika Hallengren slår ett slag för jämnheten: "Svincoolt med stabilitet"

Bolag Ulrika Hallengren ser tillbaka på 2022 som ett bra år för Wihlborgs då bolaget både satte rekord i nettouthyrning och på intäktssidan under de första nio månaderna. Inför 2023 fortsätter hon att betona stabilitet som ett ledord och lovar att Wihlborgs kommer att fortsätta jobba på den inslagna vägen, även om lågkonjunktur gör att 2023 blir ett skakigt och utmanande år.


Wihlborgs hyr ut till Bygningsstyrelsen.

Wihlborgs hyr ut 12 000 kvadratmeter i Köpenhamn

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med danska Bygningsstyrelsen om 12 000 kvadratmeter i Ejby Industrivej 41 i västra Köpenhamn. Lokalerna ska nyttjas av Rigspolitiet och tillträde äger rum den 1 januari 2023.


Vista.

Wihlborgs bygger mobilitetshubb i Hyllie

Bygg/Arkitektur I mars 2023 påbörjar Wihlborgs bygget av en mobilitetshubb som en del av det planerade kontorshuset Vista (Bläckhornet 1) i Hyllie.


Sufflören, en av fastigheterna i 70 miljoners förvärvet Wilhborgs gjort av Corem

Corem säljer fyra - Wihlborg köper två

Transaktioner Corem har i tre separata affärer tecknat avtal om att sälja fyra fastigheter till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 125 miljoner, vilket är i linje med bokfört värde. Två av fastigheterna går till Wihlborgs för 70 miljoner kronor.


Wihlborgs vd Ulrika Hallengren leder branschens mest jämställda fastighetsbolag.

Lista: Så här jämställda är fastighetsbolagen

Lista Fastighetsbranschen ligger i topp när Stiftelsen Allbright går igenom situationen i ledningsgrupper, styrelser och linjepositioner för de börsnoterade bolagen. I topp på listan ligger Wihlborgs för andra året i rad.