Image
Peab bygger industribyggnad åt Wihlborgs på fastigheten Galoppen 1 i Malmö. Byggnaden kommer bli totalt 10 000 kvadratmeter.

Peab bygger industribyggnad åt Wihlborgs

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en industribyggnad i östra Malmö. Beställare är Wihlborgs och kontraktssumman uppgår till 166 miljoner svenska kronor.


Galoppen 1 kommer bli totalt 10 000 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger Caldics nya HK för 264 miljoner kronor

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett 20-årigt avtal med livsmedelsföretaget Caldic Ingredients Nordic om en ny anläggning på 10 000 kvadratmeter på Galoppen 1 i Fosie i östra Malmö. Caldic flyttar både fabrik och kontor till anläggningen, vilket omfattar cirka 90 arbetstillfällen. Tillträde äger rum hösten 2025.


Fastigheten Meterbuen 27 utanför Köpenhamn.

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvadratmeter utanför Köpenhamn

Uthyrning Elektronikföretaget EMRI och ingenjörs- och teknikföretaget Grønbech flyttar till hösten in i Wihlborgs nyrenoverade, multifunktionella och energieffektiva kontorsbyggnad Meterbuen 27 i Skovlunde nordväst om Köpenhamn.


Ulrika Hallengren.

Hundraåringen tror på ljusning runt hörnet

Bolag Oavsett vad som händer härnäst ska Wihlborgs stå redo säger vd Ulrika Hallengren på presentationen av första kvartalsrapporten. Bolaget som i år firar 100 år kan också glädjas åt en rekordstart på 2024, samtidigt som foten fortfarande ligger lätt på bromsen.


Ulrika Hallengren.

Wihlborgs minskar förvaltningsresultatet

Bolag Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 1 040 miljoner kronor (971), en ökning med 7,1 procent mot föregående år.


Fastigheterna Node och Bricks i Lund.

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvadratmeter på Ideon i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med två företag om totalt 3 800 kvadratmeter i Cube (Nya Vattentornet 4) på Mobilvägen i Lund. I grannfastigheten Bricks (Nya Vattentornet 3) flyttar en offentlig hyresgäst in på 1 000 kvadratmeter.


Wihlborgs fastighet Sufflören 4 i Hyllie.

Wihlborgs tecknar åttaårigt avtal i Hyllie

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett åttaårigt avtal med Region Skåne som samlokaliserar Hjälpmedelsverksamheten till fastigheten Sufflören 4 i Hyllie. Fastigheten, som förvärvades för ett drygt år sedan med hög vakans, är därmed fullt uthyrd.


MVB och Wihlborgs bygger en ny logistikanläggning åt Dachser i Landskrona.

MVB och Wihlborgs bygger logistikanläggning i Landskrona

Bygg/Arkitektur MVB påbörjar byggnationen av en 9 600 kvadratmeter stor logistikanläggning i Landskrona tillsammans med Wihlborgs. Hyresgäst blir logistikbolaget Dachser.


Wihlborgs ska köpa fastigheten Galoppen 1 av staden, den är belägen i mitten av den stora gräsplätten bredvid Elisedals industriområde i Malmö som syns på den vänstra bilden.

Wihlborgs ska köpa kontors- och lagerfastighet av staden

Transaktioner Fastigheten Galoppen 1 nära Jägersros travbana var tidigare tänkt att markanvisas till Sagax men nu är det istället Wihlborgs som är nära att köpa tomten av Malmö stad. Den framtida hyresgästen på platsen är än så länge okänd men det rör sig enligt uppgift om en nordisk aktör som är en del av en global koncern. Fastighetssverige berättar mer.


Restaurang Laziza expanderar till Lund och etablerar sig i en Wihlborgsfastighet på Ideon.

Wihlborgs tar in restaurangkedja till Ideon

Uthyrning Den Malmöbaserade libanesiska restaurangkedjan Laziza öppnar restaurang i Alfahuset (Studentkåren 2) på Ideon i Lund. Etableringen blir den första utanför Malmö och ett nytt inslag i serviceutbudet i det tech-intensiva området.


Posthornet 2, visionsbild.

Veidekke bygger nästa etapp av Posthornet i Lund åt Wihlborgs

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Wihlborgs Fastigheter om att bygga etapp två av fastigheten Posthornet 1 i centrala Lund. Avtalet omfattar nyproduktion av 9 900 kvadratmeter moderna kontor och är en totalentreprenad i samverkan.


Anneli Jansson.

Anneli Jansson tar plats i Wihlborgs styrelse

Bolag Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter, föreslås som ny ledamot av Wihlborgs Fastigheters styrelse inför årsstämman i april.


Wihlborgs har nya planer för att skapa ett kommersiellt kvarter som blir en ny port till Dockan och Västra Hamnen i Malmö.

Här är Wihlborgs plan för nytt kommersiellt kvarter i hamnen

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolaget är i ett tidigt skede med ett projekt som kan innebära att 15 000 kvadratmeter och ett nytt landmärke tillförs Dockan-området i Västra Hamnen. Fastighetssverige berättar mer.


Ulrika Hallengren.

Ulrika Hallengren: "Närheten till marknaden är avgörande"

Bolag Avslutningen på 2023 var en ganska aktiv period för Wihlborgs del, med rekordhögt värde på nytecknade hyresavtal under det fjärde kvartalet. Bolaget hade även stora uppsägningar men också en positiv nettouthyrning i kvartalet. Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs, fick på tisdagsmorgonen presentera ett bokslut som innehåller både toppar och dalar.
– Det har varit en period av stora förändringar.


Wihlborgs.

Wihlborgs genomför förändringar i koncernledningen

Bolag I syfte att öka framdriften i verksamheten och förtydliga befintliga arbetssätt även formellt genomför Wihlborgs mindre förändringar i organisationen. Förändringarna innebär dels att ekonomi- och finanschef och projekt- och utvecklingschef utses till vice vd, dels att en ny, affärsnära roll inrättas, vilket innebär att antalet personer i koncernledningen minskar.


Wihlborgs bygger åt Dachser.

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Uthyrning Wihlborgs kommer att uppföra en anläggning på 9 600 kvadratmeter till logistikföretaget Dachser i östra Landskrona på fastigheten Bilrutan 5. Hyresavtalet omfattar femton år med tillträde årsskiftet 2024/2025.


Cdon lämnar sitt kontor i Wihlborgs Baltzar City i centrala Malmö och kommer endast ha kvar ett kontor i Stockholm.

Cdon lämnar Wihlborgs i Malmö

Uthyrning E-handelsbolaget Cdon kommer att centralisera sin verksamhet till Stockholm vilket innebär att kontoret i Malmö som man hyr av Wihlborgs läggs ned under 2024.


Ulrika Hallengren.

Minskat förvaltningsresultat för Wihlborgs

Bolag Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, kommenterar det fjärde kvartalet så här:
– Räntekostnaderna ökade betydligt och räntenettot uppgick till -273 miljoner kronor, vilket gav ett förvaltningsresultat om 366 miljoner kronor i kvartalet.Vi hade även stora uppsägningar men summerar återigen en positiv nettouthyrning i kvartalet, denna gång med 18 miljoner kronor.


Fastigheten Hundkojan 10 i Fosie.

Wihlborgs förlänger hyresavtal med Bravida

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett nytt avtal med service- och installationsföretaget Bravida i Hundlokan 10 i Fosie om 4 400 kvadratmeter. Under det kommande året kommer lokalerna att genomgå en omfattande ombyggnation med modernisering av kontorslokaler och nya, energieffektiva tekniska installationer.


Nordea förlänger hos Wihlborgs i Malmö.

Nordea förlänger hos Wihlborgs i Malmö

Uthyrning Nordea förlänger sitt avtal i Östersjön 1 på Carlsgatan i centrala Malmö med tio år. Nu ska lokalerna fräschas upp och planlösningen ändras för att skapa en ännu bättre kundupplevelse.