Image
Visualisering av Notes anläggning i Hasslanda.
Visualisering av Notes anläggning i Hasslanda. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs bygger ny anläggning till Note Lund

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att låta uppföra en ny anläggning på 9 000 kvadratmeter till elektronikföretaget Note Lund i Hasslanda. Avtalet omfattar 15 år och inflyttning äger rum under 2026.
Publicerad den 16 September 2024

Den nya anläggningen kommer att innehålla kontor, produktion och lager med målsättningen att certifieras med Miljöbyggnad Guld. Byggnaden omfattar totalt 11 900 kvadratmeter, vilket möjliggör ytterligare hyresgäster, och blir Wihlborgs andra i området efter Tomaten 1 som uppfördes åt kontraktstillverkaren Inpac.

Hasslanda är ett verksamhetsområde i Lund som växt fram i samband med tillkomsten av den nya avfarten till E22. Området ligger mellan Gastelyckan i norr och kommungränsen till Staffanstorp i söder. Fastigheten Stora Råby 32:22 ligger längst söderut på området, helt nära påfarten till E22.

Projektet innebär att Wihlborgs förvärvar marken på 17 200 kvadratmeter av Lunds kommun. Investeringen inklusive markförvärv omfattar 263 miljoner kronor.

– Vår fabrik i Lund har visat en stark tillväxt de senaste åren. För att stödja den fortsatta expansionen framåt ser vi fram emot att flytta in i en ny fabrik väl anpassad för vår verksamhet, säger Henrik Andersson, vd på Note Lund.

– Vi ser fram emot att utveckla en modern anläggning med hög hållbarhetsstandard för Note, som är ett väletablerat och viktigt företag här i Lund. Med det här projektet stärker vi också vår närvaro i Hasslanda. Det är ett attraktivt område och behoven inom lager- och produktionssegmentet är stora, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige