Image
Jessica Gräsberg.

Svefa satsar på uthyrning av kommersiella lokaler – rekryterar toppnamn till satsningen

Uthyrning Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och utökar sitt breda tjänsteutbud genom att börja erbjuda uthyrningstjänster av kommersiella lokaler för fastighetsägare. Jessica Gräsberg rekryteras från Savills för att leda satsningen inom kommersiell uthyrning.


Johan Eklund.

Svenska Handelsfastigheter rekryterar från NP3

Bolag Svenska Handelsfastigheter stärker organisationen genom att rekrytera Johan Eklund som regionchef Nord.


JM och HSB ska bygga närmare 900 bostäder i Lunds stadsdel Västerbro.

Grönt ljus för närmare 900 bostäder

Bygg/Arkitektur JM och HSB får tummen upp för storsatsning i Lund. Fastighetssverige berättar mer.


Fastpartner hyr ut till First Hotel

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hotell Stockholm North gällande ett hotell i Upplands Väsby. Hotellet med 152 rum innefattar barception, gym och konferensdel.


Serneke bygger åt LKF.

Serneke bygger 92 lägenheter i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med LKF, Lunds kommuns fastighets AB, om totalentreprenad för bostäder på Brunnshög i Lund. Ordersumman uppgår till cirka 260 miljoner kronor.


Amaron förvärvar kommersiell fastighet i Lund

Transaktioner Amaron har gjort sitt fjärde förvärv i Lund. Dioriten 2 är en kommersiell fastighet som ligger på Gastelyckan och är fullt uthyrd där huvudhyresgästen är Ramirent AB.


Johan Skoglund, vd och koncernchef för JM.

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport.
– Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.


Johan Skoglund.

Vändningen hägrar för JM när Skoglund lämnar sista rapporten

Bolag Bostadsutvecklingsbolaget JM kunde under det första kvartalet se tecken på att bostadsmarknaden är på väg att förbättras, framför allt i Sverige. Det skriver avgående vd Johan Skoglund i delårsrapporten.


JM säljer Dyrvers Kulle, Sundbyberg, till Bonnier Fastigheter.

JM säljer hyresrättsfastighet i Sundbyberg

Bolag JM har tecknat avtal med Bonnier Fastigheter om försäljning av en hyresrättsfastighet i Rissne, Sundbyberg. Affären uppgår till 410 miljoner kronor.


Fler svenskar vill söka bolån trots osäker bolånemarknad, visar SKI:s rapport.

Fler svenskar vill söka bolån trots osäker lånemarknad

Ekonomi/Finansiering För sjätte året i rad presenterar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) sin rapport om framtida bolånekunder och deras behov. Rapporten visar att konkurrenskraftiga villkor och bra service är viktigast vid val av långivare och att inflationen fortsatt skapar osäkerhet och oro för många.


Vero Moda öppnar ny butik på Frölunda Torg.

Vero Moda öppnar ny butik på Frölunda Torg

Uthyrning Torsdagen den 25 april inviger det danska modeföretaget, Bestseller, en ny Vero Moda-butik på köpcentrumet Frölunda Torg. Lokalen är på 230 kvadratmeter.


Peab bygger ny dricksvattenreservoar i Lund.

Peab bygger ny dricksvattenreservoar i Lund

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny dricksvattenreservoar i Lunds kommun för att säkra dricksvattenförsörjningen i västra Skåne. Beställare är Sydvatten och kontraktssumman uppgår till 136 miljoner svenska kronor.


Fastigheterna Node och Bricks i Lund.

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvadratmeter på Ideon i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med två företag om totalt 3 800 kvadratmeter i Cube (Nya Vattentornet 4) på Mobilvägen i Lund. I grannfastigheten Bricks (Nya Vattentornet 3) flyttar en offentlig hyresgäst in på 1 000 kvadratmeter.


Mikael Åslund, ny vd och koncernchef för JM.

Mikael Åslund ny vd och koncernchef för JM

Bolag JMs styrelse har utsett Mikael Åslund till ny vd och koncernchef från och med den 1 juni 2024. Han kommer att efterträda Johan Skoglund som vid samma tidpunkt går i pension.


Flygfoto över Sollentuna.

Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med Primulator

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 8-årigt hyresavtal med Primulator AB avseende 1 285 kvadratmeter i fastigheten Ringpärmen 5, Sollentuna. Fastigheten ligger i anslutning till E4:an och trafikplats Bredden och erbjuder ljusa och tillgängliga lokaler med stora parkeringsytor.


Kicki Björklund är engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare.

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet.
– Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.


Vectura köpte The Loop i Lund för 570 miljoner kronor av Skanska 2022. Nu ska de utveckla ännu mer i området Science Village.

Vectura kan växa med 50 000 kvadratmeter i Lund

Transaktioner Nu tar Vectura nästa steg i utvecklingen av Science Village i Lund. Genom ett nytt optionsavtal med Science Village Scandinavia får Vectura möjlighet att förvärva byggrätter om totalt 50 000 kvadratmeter. Det nya avtalet innebär att Vectura ökar sitt engagemang i området och stärker sitt erbjudande kring att skapa innovationskluster.


Greg Dingizian föreslås bli ny ordförande i Doxa. Bilden är ett montage.

Greg Dingizian föreslås till ny ordförande i Doxa

Bolag Doxa meddelar att Per Ekelund, som varit styrelseledamot sedan 2021 och styrelseordförande sedan 2023, avböjer omval till styrelsen. Han avser därmed också lämna övriga styrelseuppdrag inom Doxa-koncernen. Greg Dingizian föreslås bli ny ordförande i Doxa.


Maria Björklund.

Justerat förslag till Nyfosas styrelse: "Vi ringde henne direkt"

Bolag Valberedningen för Nyfosa har beslutat att justera sitt förslag till antal styrelseledamöter och styrelsens sammansättning i Nyfosa genom att föreslå att styrelsen utökas med en ledamot till totalt sju ledamöter och att Maria Björklund väljs till ny styrelseledamot. Fastighetssverige har talat med Johannes Wingborg, valberedningens ordförande.


Hotell Aiden Skavsta.

Arlandastad Group säljer i Skavsta

Transaktioner Arlandastad Group, genom dotterbolaget Stockholm Skavsta Flygplats AB, avyttrar cirka 7 300 kvadratmeter mark i Skavsta för 17 miljoner kronor till Connect Skavsta property AB.