Image
Börshuset i Malmö
Börshuset i Malmö Bild: Wihlborgs

Nu startar renoveringen av Wihlborgs Börshuset

Bygg/Arkitektur Veidekke har slutit avtal med Wihlborgs Fastigheter för ombyggnaden av Börshuset i Malmö. Veidekkes uppdrag, som är en totalentreprenad i samverkan, omfattar renovering av byggnadens samtliga lokaler på totalt cirka 6 000 kvadratmeter. I och med detta går renoveringen in i produktionsfasen.
Publicerad den 5 September 2024

Wihlborgs har redan sedan tidigare inlett arbetet med förnyelsen av Börshuset. I och med avtalet med Veidekke går renoveringsarbetet nu in i produktionsfasen.

Syftet med ombyggnaden av huset från 1862 är att bevara och lyfta fram byggnadens karaktär och erbjuda moderna lokaler med en mix av kontor, konferens och restaurangverksamhet i bästa läge intill Malmö C och kanalen.

Hållbarhetskraven är högt ställda och de nya lokalerna kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att varsamt renovera detta historiska landmärke och göra lokalerna mer moderna och energieffektiva. I nära samverkan med Wihlborgs kommer vi ta tillvara alla kompetenser för projektets bästa, säger Christoffer Asplund, arbetschef på Veidekke Bygg Syd

Rivning pågår och bygghandlingsprojekteringen har startat. Projektet ska vara färdigställt i december 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Första tegelstenen i nya stationsbyggnaden

Bygg/Arkitektur Sveriges äldsta tågstation ligger i Göteborg och stod klar 1858. Intill byggs nu en systerbyggnad med projektnamnet Göteborg Grand Central. På onsdagen murades de första tegelstenarna av bland andra finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Peabs vd Jesper Göransson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige