Image
Posthornet, etapp 2.
Posthornet, etapp 2. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs tecknar avtal med Åklagarmyndigheten i centrala Lund

Uthyrning I Sockerbruksområdet, intill Lund Central, genomför Wihlborgs den andra etappen av fastigheten Posthornet 1. Nu har Åklagarmyndigheten tecknat ett sexårigt avtal om 2 300 kvadratmeter med preliminär inflyttning under det andra kvartalet 2026.
Publicerad den 8 Oktober 2024

Avtalet är det första i den andra etappen av Posthornet 1 och innebär att det största våningsplanet, motsvarande närmare 25 procent av den totala ytan, är uthyrt. Den första delen av kontorshuset färdigställdes 2018 och är fullt uthyrd med en blandning av verksamheter som Trivector, Klaravik, Skandia, Veidekke och Folktandvården.

Wihlborgs har under de senaste åren varit en aktiv part i utvecklingen av Sockerbruksområdet med nyproduktion som Sockerbiten (Raffinaderiet 5), som stod klart 2019, och ombyggnaden av den hundra år gamla fastigheten Raffinaderiet (Raffinaderiet 3) som färdigställdes 2023.

När den andra etappen av Posthornet är färdigställd kommer Wihlborgs att ha fastigheter längst hela järnvägen från söder om stationsområdet till Kung Oscars bro längre norrut.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt Öresundsavtal kan påverka fastighetsbolagen

Bolag Under föregående vecka meddelade regeringen att den beslutat lägga fram en proposition som föreslår att det nya Öresundsavtalet som undertecknades i juni i år godkänns av riksdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige