Image

Wallenstam säljer Kungsholmsporten

Transaktioner Wallenstam säljer Kungsholmsporten till Afa Fastigheter för en miljard kronor. Samtidigt köper Wallenstam fyra fastigheter av Afa för 293 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2014
Kungsholmsporten. Bild: Wallenstam
Kungsholmsporten.

Kungsholmsporten omfattar totalt cirka 19 000 kvadratmeter. De två fastigheterna som säljs genom bolag till ett fastighetsvärde om cirka en miljard kronor, färdigställdes 2011 respektive 2012 och omfattar totalt 267 lägenheter.

Afa tillträder den 29 maj.

– Kungsholmsporten har varit en utmanande byggnation och ett projekt som vi är mycket stolta över, därför känns det mycket bra att nu lämna över stafettpinnen till Afa Fastigheter som är en stabil och långsiktig hyresrättsförvaltare säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Nybyggnation av bostäder och stadsutveckling är mycket viktigt för oss. I affärsplan 2018 satsar vi på en produktion av minst 7 500 lägenheter. Den här affären skapar ytterligare möjligheter för oss att bidra till Stockholms fortsatta utveckling, vilket känns viktigt med tanke på Storstockholms satsningar på tunnelbaneutbyggnaden och 220 000 nya bostäder till 2030 säger Hans Wallenstam.

Kungsholmsporten består av fastigheterna Förtjusningen 1 (med adresserna Franzéngatan 14, 16, 18, Hornsbergs strand 27 A-C och Nordenflychtsvägen 76,78) och Glädjen 14 (Franzéngatan 10 och Hornsbergs strand 19, 21, 23, 25).

Som en del i affären förvärvar Wallenstam genom bolag följande fyra fastigheter på Kungsholmen till ett fastighetsvärde om cirka 293 miljoner kronor och en total yta på cirka 7 000 kvadratmeter:

• Smaragden 2: Bergsgatan 26.
• Morellträdet 6: Hantverkargatan 42, Pilgatan 19.
• Morellträdet 12: Hantverkargatan 44.
• Morellträdet 13: Hantverkargatan 46.

Afa Fastigheter är en del av Afa Försäkrings kapitalförvaltning som ägs av LO, PTK och Svenskt Näringsliv.

JLL Tenzing har varit rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige