Image
Hans Wallenstam, vd för bolaget som bär hans efternamn.

"Det är pyspunka i systemet och det har inte pyst klart än"

Bolag Inga påbörjade projekt under Q1 och en oro för konkurser i byggbranschen. Men vd Hans Wallenstam är trots det lugnet personifierad.
– Vi vill gärna börja bygga. Vi måste bara känna oss säkra.


Hans Wallenstam.

"Efter vinter kommer vår" spår Hans Wallenstam i kvartalsrapporten

Bolag Wallenstam gick något sämre än förhandstipsen från diverse analytiker låtit gälla, men håller på det stora hela en jämn nivå. Hans Wallenstam, vd, sammanfattar det hela med orden:
– Wallenstam står starkt även i denna kris, med stark balansräkning, goda finansieringsmöjligheter och väldigt bra fastigheter.


Hans Wallenstam vill se förra årets resultat i ljuset av ett kraftigt minskat fastighetsvärde.

Wallenstam: "Det är dur och moll i en bergochdalbana"

Ekonomi/Finansiering Wallenstams höjda direktavkastningskrav under 2022 är en konsekvens av en osäker och avvaktande fastighetsmarknad samt högre räntekostnader skriver bolaget i sin bokslutskommuniké. Till Fastighetssverige säger vd:n Hans Wallenstam att det är svårigheterna i att värdera fastighetsbeståndet som ska stå i kontrast till att de trots allt levererar ett resultat efter skatt som uppgår till 1,1 miljarder kronor.


Hans Wallenstam.

Wallenstam höjer hyran mer i Göteborg än i Stockholm

Bostäder Wallenstam och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige har enats om en hyresöverenskommelse för Göteborg. Hyresgästerna får tackla en högre hyresökning än i huvudstaden.


Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Hans Wallenstam blir inte sentimental av fastigheter

Sverige Under torsdagen gästade Hans Wallenstam, vd för familjeägda Wallenstam, Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen Göteborg. Han klev på rollen som vd samma år som 90-talets fastighetskris briserade. Vår reporter frågade bland annat vilken byggnad som är Hans Wallenstams favorit och vilket som egentligen är det sämsta läget.


Wallenstam överens om 3,8 procents hyreshöjning

Bostäder Wallenstam och Hyresgästföreningen i Stockholm har enats om en hyresöverenskommelse för 2023.


Lokalmarknadsdagen
Hans Wallenstam intervjuas på nästa upplaga av Lokalmarknadsdagen. Ämnet är risken för en ny fastighetskrasch.

Lokalmarknadsdagen: Wallenstam i intervju om risken för ny krasch

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en intervju med Hans Wallenstam om hur han ser på läget i dag, jämfört med tidigare krascher och vilka risker han ser nu.
Säkra din plats i dag!


Hans Wallenstam.

"Oerhörd utmaning väntar Wallenstam"

Bolag I fredags presenterade Wallenstam sin nya affärsplan. 25 miljarder i ökad substans, ja det kommer bli en utmaning enligt vd Hans Wallenstam som nu berättar mer om varför den nya affärsplanen tagits fram.


Hans Wallenstam.

Wallenstams nya affärsplan

Bolag Wallenstams styrelse har fattat beslut om ny affärsplan som startar 1 januari 2023, med mål att uppnå ett substansvärde om 100 kr/aktie. Wallenstam har också fått sina nya klimatmål validerade av Science Based Targets Initiative. Då Science Based Targets sträcker sig till och med 2030 har styrelsen valt att koppla hela affärsplanen till samma period.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam: "Skönt att ha en så god grund att stå på"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 626 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2022. Analytikerna i Infronts sammanställning av sex analytikers estimat hade väntat 627 miljoner kronor. Driftöverskottet blev 498 miljoner kronor mot förväntade 496 miljoner kronor, medan förvaltningsresultatet landade på 343 jämfört med förhandstipset på 343 miljoner kronor.


Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Wallenstam och K-Fastigheter

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Med bara en dag kvar till valdagen avslutas artikelserien med Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam köper aktier för 50 miljoner

Bolag Hans Wallenstams syster Agneta Wallenstam sålde den 18 augusti aktier för 50 miljoner kronor som Hans Wallenstam sedan köpte.


Wallenstam köper ett projekt i Årstaberg av Ikano Bostad. Samtidigt köper Ikano Bostad ett antal fastigheter av Wallenstam.

Wallenstam och Ikano Bostad i storaffär

Transaktioner Wallenstam köper ett stadsnära projekt i Stockholm av Ikano Bostad. Projektet är detaljplanelagt och planerad produktionsstart är redan 2023. I samband med affären säljer Wallenstam också en portfölj med bostadsfastigheter i Göteborg och Partille till Ikano Bostad.


Östermalmshallens Padel.

Östermalmshallen igång – som padelhall i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Verksamheten är i full gång på Östermalmshallens padel i Mölnlycke. Våren 2021 plockades den 2 000 kvadratmeter tillfälliga saluhallen på Östermalms torg ner bit för bit som ett stort lego. Allt packades i miljöcertifierade lastbilar som kördes med vegetabiliskt HVO-bränsle till västkusten. Nu har den tillfälliga saluhallen förvandlats till restaurang och padelhall i anslutning till Wallenstams stadsutveck¬lingsprojekt Mölnlycke Fabriker.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: Substansvärdet fortsätter uppåt

Bolag Wallenstams förvaltningsresultat uppgick till 322 miljoner kronor i Q1 (291). Substansvärdet ökar till 117,80 kronor.


CFO Susann Linde och vd Hans Wallenstam.

Substansvärdes-succé för Wallenstam – ny affärsplan i förtid

Bolag Wallenstam ökade substansvärdet per aktie med 16,20 kronor till 114,50 kronor under 2021, en ökning med 19 procent. Sedan 2018 har bolaget ökat substansvärdet med 35,30 kronor och är nu såpass nära målet om 40 kronors ökning vid utgången av 2023 att bolaget kommer ta fram en ny affärsplan i förtid. Här berättar Hans Wallenstam och CFO Susann Linde mer om Wallenstams framgångsrika 2021 och utmaningarna framåt.


Wallenstam köper den kommersiella fastigheten Inom Vallgraven 15:13 i hjärtat av Göteborg.

Wallenstam miljardköper i centrala Göteborg

Transaktioner Wallenstam har tecknat avtal om att förvärva en kommersiell fastighet i centrala Göteborg till ett överenskommet fastighetsvärde om 1,125 miljarder kronor. Tillträde sker den 1 februari 2022.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam: "Det är total köphysteri just nu"

Bolag Wallenstam har varit ovanligt aktiva på transaktionsmarknaden de senaste vekorna med två stora försäljningar, bland annat en till SBB, som inbringat över två miljarder i kapital. För Fastighetssverige berättar Hans Wallenstam varför bolaget gått in i säljläge, om det enorma köptrycket på marknaden och om det är aktuellt för bolaget att investera i något annat fastighetsbolag efter aktieköpet i SBB.


Hans Wallenstam.

Wallenstam miljardsäljer i Tyresö

Transaktioner Wallenstam har idag tecknat avtal om att sälja två bostadsfastigheter i Tyresö till ett överenskommet fastighetsvärde om drygt en miljard kronor.


Ilija Batljan.

Wallenstam och Gösta Welandson investerar i SBB

Bolag Wallenstam och Gösta Welandson investerar cirka 250 miljoner kronor var i SBB.