Image
Stampen 5:6 efter till- och ombyggnation av fastigheten.

2 000 nya kvadratmeter för Wallenstam

Bygg/Arkitektur Wallenstams fastighet Stampen 5:6, granne med Centralstationen, Trädgårdsföreningen och Göteborgs eventstråk, har fått både nytt utseende och ökad energieffektivitet genom en omfattande om- och tillbyggnation. Nu flyttar coworking-jätten in.


Hans Wallenstam, vd.

Wallenstam minskar förvaltningsresultatet och sänker utdelningen

Bolag Wallenstam redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår sänkt utdelning.


Therese Nerlund, Mark- & Exploateringschef för Wallenstam i Stockholm.

Här är Wallenstams nya mark- och exploateringschef

Karriär Therese Nerlund blir ny mark- och exploateringschef för Wallenstam i Stockholm.


Stora Kontorsdagen GBG
Kristina Pettersson Post, Mikael Lundström och Marina Fritsche resonerar kring investeringsläget på Göteborgs kontorsmarknad på Stora Kontorsdagen GBG den 22 februari på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Stora Kontorsdagen GBG: Så här hittar man affärerna i ett pressat läge

Stora Kontorsdagen Göteborg Den 22 februari på Radisson Blu Scandinavia Hotel är det dags för Stora Kontorsdagen GBG. Under dagens fullspäckade program får du bland annat möta en kunnig trio som resonerar om investeringsläget på Göteborgs kontorsmarknad.


Folkuniversitetet förlänger hyrestavtal hos Wallenstam med tio år.

Wallenstam förlänger hyresavtal med Folkuniversitetet

Uthyrning Folkuniversitetet hyr sedan 1994 drygt 4 000 kvadratmeter på Norra Allégatan i Göteborg av Wallenstam. Ett samarbete och avtal som nyligen har förlängts med ytterligare tio år. Framåt sommaren påbörjar Wallenstam en renovering och ombyggnation i fastigheten med hållbarhet i fokus avseende både administrativa ytor och lärmiljöer.


Brothers öppnar och Villervalla stänger.

En lämnar och en öppnar på populära shoppingstråket

Uthyrning Nyligen slog Ellos Home igen sin butik på Korsgatan i centrala Göteborg. Nu är det klart med ny hyresgäst. Längre ner på gatan stänger populära barnklädeskedjan.


Anna Graaf, Björn Siesjö, Christina Kämpe, Hans Wallenstam, Magnus Månsson och Åsa Henninge gjorde framåtblickande spaningar om Göteborg 2050 när Fastighetssverige arrangerade Lokalmarknadsdagen i Göteborg torsdagen den 18 januari.

Sex branschprofiler om Göteborg 2050: "Heden-frågan är i stå även då"

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige lyfter blicken och kollar i spåkulan med sex stycken branschprofiler om hur de tror att Göteborg ser ut om ett kvarts sekel. Läs bland annat hur Hans Wallenstam, Christina Kämpe, Björn Siesjö och Magnus Månsson ser på stadens storlek, arkitekturen, den ständiga Heden-frågan och vilket inflytande AI kan komma att få i stadsbilden och hur vi lever våra liv 2050.


Branschen sågar nya hyresförvärvslagen – skulle minska pengatvätten i fastighetsköp menar polisen

Juridik I nästa vecka löper remisstiden ut för det lagförslag om att återinföra hyresförvärvslagen som togs bort 2010. Kritiken från så väl kommuner och fastighetsbolag är stor. Ett dråpslag menar Fastighetsägarnas chefsjurist Marie Öhrström.


Willys Hemma öppnar i Wallenstams fastighet på Vasagatan i Göteborg.

Willys öppnar ny butik på Vasagatan i Göteborg

Uthyrning Hösten 2024 öppnar Willys Hemma en ny butik på 925 kvadratmeter på Vasagatan 45 i Göteborg. Det blir en butik med fokus på ett brett och varierat sortiment, mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. En strategisk och långsiktig butiksetablering.


Wallenstam och Riksbyggen har planer på att bygga 215 nya bostäder i Aspudden.

215 bostäder på gång i Söderort

Bygg/Arkitektur Wallenstam och Riksbyggen är nu nära grönt ljus för sina planer i Aspudden som ska tillföra både hyresrätter och bostadsrätter till området. Fastighetssverige berättar mer.


Wallenstam utökar koncernledningen med affärsstrateg Erik Klang under 2024.

Wallenstam utökar koncernledningen

Bolag Under 2024 kommer Erik Klang, affärsstrateg, ingå i Wallenstams koncernledning.


Sketberget i Göteborg, där Peabs förslag på nya bostäder rekommenderas negativt planbesked för den intilliggande skolans behov av friyta.

Förtätningsförslaget kan minska på skolornas friytor i centrala Göteborg

Bygg/Arkitektur Det rödgröna styret i Göteborg har tagit fram en motion om att minska på den friyta som krävs för skolor i centrala delar av staden. Kraven har varit en bromskloss i stadsutvecklingen och förtätningen av centrala delar av stan. Med en majoritet finns nu förutsättningar för att förslaget kan bli verklighet.


Wallenstam har tecknat hyresavtal med Göteborgs universitet om en lokal på 3 700 kvadratmeter med entré både från Första Långgatan 16 och Andra Långgatan 19.

Göteborgs universitet hyr 3 700 kvadratmeter av Wallenstam

Uthyrning Wallenstam har tecknat hyresavtal med Göteborgs universitet om en lokal på 3 700 kvadratmeter med entré både från Första Långgatan 16 och Andra Långgatan 19. Lokalen ska nu anpassas och byggas om för att skapa fem nya tentasalar med en beräknad inflyttning i januari 2025.


Wallenstams fastighet på Vasagatan 45.

Wallenstam hyr ut stort på Avenyn

Uthyrning Wallenstam har tecknat hyresavtal med Falck om drygt 1 000 kvadratmeter på Vasagatan 45, alldeles intill Avenyn i Göteborg. Falck är sedan tidigare hyresgäst i huset med en verksamhet inom koncernen och utökar nu lokalytorna på samma adress. Ett centralt läge med närhet till bra kommunikationer var avgörande i valet av lokal.


Nya aktör tar plats hos Wallenstam.

Danskt modehus expanderar i Sverige – öppnar i Göteborg

Uthyrning Tar över ytor hos Wallenstam när man öppnar andra butiken i Sverige.


Filip Elland, Karin Mizgalski, Klara Appelqvist och Nickie Excellie samtalade om bolagens hållbarhetsutmaningar på Stora Hållbarhetsdagen.

Så ser fastighetsjättarna på sitt hållbarhetsansvar

Energi/miljö Fastigheter utgör en stor del av utsläppen idag och som mäktig fastighetsägare har man ett stort ansvar. Hållbarhetscheferna för några av fastighetsbjässarna berättade på Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen om sitt arbete inom området.


Wallenstams huvudkontor i Stockholm.

Öppnar restaurang i legendariska "Varuhuset"

Uthyrning Nu öppnar en ny mötesplats i entréplan på Wallenstams Stockholmskontor. Det är restaurangägaren Acki Kokotos som öppnar restaurang Noema på Birger Jarlsgatan 64. En restaurang som lockar med nya matupplevelser med inspiration från hela världen.


Strand galleria i centrala Luleå.

Fastighetsbolagen ger sin bild av butiksvakanserna

Uthyrning Uppsägningarna av hyreskontrakt i detaljhandeln har ökat under året. Det menar Svensk Handel. Fastighetssverige vände sig till några av fastighetsbolagen för att höra om de märker av ökande vakanser och en rörelse bland hyresgästerna.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam utesluter inte byggstarter: "Meddelar när vi startar"

Bolag Kvartal nummer tre år 2023 har för Wallenstams del inte innehållit så mycket aktivitet. Bolaget har inte startat några nya lägenheter under tredje kvartalet. Däremot har man färdigställt 75 lägenheter och har 1 163 i produktion just nu. Men Hans Wallenstam utesluter inte nyproduktion innan årets slut.
– Ett tag skenade byggkostnaderna, nu är prisbilden bättre.


Skärmavbild 2023-10-20 kl. 08.30.04

Ökade hyresintäkter för Wallenstam

Bolag Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 697 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2023. Förvaltningsresultatet sjönk från 343 miljoner kronor till 297, vilket är en minskning med 13,4 procent mot föregående år.
– Långsiktighet och lågt risktagande kännetecknar Wallenstam och det ser jag att vi verkligen har nytta av nu i ett sämre omvärldsklimat. Vi har rustat oss väl, finansiellt och organisatoriskt såväl som gällande sammansättningen av vårt fastighetsbestånd, skriver vd Hans Wallenstam i rapporten.