Image
Bild: Tomas Södergren

Wingårdhs prisas för Kungsholmsporten

Arkitektur Wingårdhs arkitekter vann i går Svensk Betongs arkitekturpris för Wallenstam-ägda Kungsholmsporten i Stockholm.
Publicerad den 22 Maj 2012
Kungsholmsporten. Foto: Tomas Södergren. Bild: Tomas Södergren
Kungsholmsporten. Foto: Tomas Södergren.

Motiveringen löd: ”För ett projekt som med självsäkerhet och konsekvent närvaro kommunicerar beständighet och tidlöshet”.

Projektet Kungsholmsporten består av två hyresrättsfastigheter; Förtjusningen 1 och Glädjen 14 med totalt 267 lägenheter.

Arkitekturpriset delas ut av Svensk Betong och utlystes i år för elfte gången. Priset, som är instiftat för främjande av god arkitektur, tilldelas arkitekten till ett nyligen uppfört svenskt byggnadsverk där betongelementen bidragit till en hög arkitektonisk klass för byggnadsverket som helhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige