Image

Sveafastigheter stänger och köper

Bolag Sveafastigheter stänger sin senaste fond, Sveafastigheter Fund III. Totalt har fonden säkrat 317 miljoner euro, motsvarande 2,8 miljarder kronor.
Publicerad den 1 Mars 2011

Sveafastigheter Fund III är en opportunistisk fond med fokus på fastighetsinvesteringar i Norden och Baltikum, främst i Sverige och Finland. I den sista stängningen deltog främst ledande globala institutionella investerare. Kapitalförbindelserna fördelar sig jämnt mellan nordiska, andra europeiska och icke-europeiska, främst amerikanska, investerare.

Sveafastigheter Fund III har gjort fyra investeringar i Sverige och Finland inom segmenten hotell, kontor och logistik. Nästintill tio procent av fondens egna kapital har investerats.

– Vi är glada över att ha nått vårt mål och rest nästan dubbelt så mycket kapital som våra två tidigare fonder tillsammans, trots det utmanande marknadsläget. Det kan hela organisationen glädjas över. Vi är samtidigt ödmjuka och ivriga över det förtroende som några av världens mest renommerade investerare har visat oss, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

Placeringsföreträdare för Sveafastigheters tredje fond var London baserade First Avenue Partners, Park Madison i New York samt Leimdörfer med huvudkontor i Stockholm.

Advokatfirman Vinge i Stockholm var juridisk rådgivare.

Fonden har nu köpt fastigheten med Ibis Hotel i centrala Malmö med 255 rum.

Under november 2010 förvärvade Sveafastigheter Fund III Accor Hotels svenska operatörsbolag inklusive 14 hotellfastigheter och Sveafastigheter blev därmed, genom det förvärvade operatörsbolaget, indirekt hyresgäst i Ibis hotellet i Malmö.

Förvärvet sker genom ett joint venture tillsammans med asset manager Midstar och Köln-baserade Event Holding som minoritetsägare. Event Holding kommer att driva hotellen under ett managementavtal. Det är alltså samma upplägg som i affären i november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige