Image

Sveafastigheter köper i Finland

Transaktioner Sveafastigheter har genom två separata transaktioner förvärvat en logistikportfölj i Finland.
Publicerad den 18 Januari 2011

Sveafastigheter Fund III (”Sveafastigheter”) köper genom sitt helägda dotterbolag Haminan Satamakiinteistöt Oy, logistikfastigheten HCT 5 av Hamina Cargo Terminal B.V. HCT 5 är en modern och nyss utvecklad fastighet som är mycket centralt belägen i finska Fredrikshamns hamn.

Haminan Satamakiinteistöt förvärvar dessutom fastigheten som ligger alldeles intill HCT 5 av Kotkan Satamatalot Oy. Avsikten är att utveckla en modern logistikfastighet även på denna tomt och tillsammans skall dessa två fastigheter bilda en centralt belägen modern logistikhelhet i hamnen.

- Sveafastigheter har sedan länge sökt lämpliga logistikfastigheter och vi är därmed mycket glada över att ha hittat dessa objekt med utvecklingspotential. Vi har sedan länge följt med utvecklingen i de finska hamnarna och tror att det är rätt läge att investera i dem. Fredrikshamns läge i närheten av Ryssland och dess infrastruktur gör att hamnen kommer att kunna dra nytta av de växande fraktvolymerna. Vi tror på tillväxt både för den finska exportindustrin samt även transitotrafiken, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige