Image

Mörtstedt storsatsar i London

Bygg Nästan 20 000 kvadratmeter kontor, 400 lägenheter och 7 500 kvadratmeter handel – CLS Holdings, som har svensken Sten Mörtstedt som storägare och styrelseordförande, storsatsar vid Vauxhall Cross, London. Investeringen beräknas till 250 miljoner pund, motsvarande drygt 2,6 miljarder kronor.


RBS Nordisk Renting köper i Helsingfors

Transaktioner Nordisk Renting Oy har köpt en kontorsfastighet om 27 000 kvadratmeter i Ruoholahti, Helsingfors.
Säljare är pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen.


Sveafastigheter köper i Finland

Transaktioner Sveafastigheter har genom två separata transaktioner förvärvat en logistikportfölj i Finland.


NR Nordic & Russia säljer allt i Danmark

Transaktioner NR Nordic & Russia sålde nyligen sitt svenska bestånd till Kungsleden. Nu är också det danska beståndet sålt.


Skanska bygger universitet i USA

Bygg Skanska har fått uppdraget bygga ut institutionen för kemi och biokemi vid ett universitet i Florida. Kontraktssumman uppgår till cirka 335 miljoner kronor.


Alecta säljer i Lyon

Transaktioner Cushman & Wakefield har på uppdrag av Alecta sålt två fastigheter i Lyon. Köpeskillingen uppgår till cirka 180 miljoner kronor.


NCC säljer i Helsingfors

Transaktioner NCC Property Development har sålt fastigheten Pilke, som är en del av Plaza Business Park-området i Vanda norr om Helsingfors, för cirka 170 miljoner kronor.


Onassis ö såld

TRANSAKTIONER Bill Gates och Madonna fick ge sig i budstriden om familjen Onassis mytomspunna ö Skorpios, som nu är såld för motsvarande 1,3 miljarder kronor.


Skanska investerar halv miljard i kontorsprojekt

BYGG Skanska startar ett nytt grönt kontorsprojekt i Washingon. Investeringen ligger på cirka 460 miljoner kronor.


CBRE: Detaljhandelsintresset är lågt

RAPPORTER Det är ett lågt intresse från internationella detaljhandelsföretag. Sverige hamnar på 34:e plats av 69 länder i CB Richard Ellis rapport: How Global is the Business of Retail?


Peab bygger bostäder i Oslo

BYGG Peabs norska dotterföretag Peab AS har fått uppdraget att bygga 203 nya bostadsrätter i Oslo. Beställare är bostadsrättsföretaget USBL och kontraktssumman uppgår till motssvarande cirka 425 miljoner kronor.


Trump vill köpa moské-tomten

AFFäRER Fastighetskungen Donald Trump har visat intresse av att köpa tomten i närheten av Ground Zero där World Trade Center stod. Detta för att hindra det omdebatterade bygget av en moské på platsen.


Skanska bygger kontorsprojekt i Prag

BYGG Skanska utvecklar kontorsfastigheten City Green Court med stark miljöprofil i Prag i Tjeckien. Skanskas investering uppgår till cirka 360 miljoner kronor.


Realfond Ryssland köper mark utanför Moskva

TRANSAKTIONER Fastighetsfonden Realfond Ryssland köper ett markområde i Klin utanför Moskva. Det rör sig om 30 hektar byggbar mark.


SEB säljer i Shanghai

TRANSAKTIONER SEB Asset Management säljer kontorsfastigheten Cross Tower I Shanghai. Köparen är ett Hong Kong-noterat fastighetsbolag.


Pandox köper storhotell i Bryssel

TRANSAKTIONER Pandox köper Brussels Hilton, ett av Bryssels största och mest välkända hotell.
Bolaget betalar 275 miljoner kronor för hotellfastigheten och den operativa verksamheten.


CA köper i Berlin

TRANSAKTIONER CA Fastigheter köper en bostadsfastighet i Berlin.
Fastigheten innehåller 52 lägenheter, fördelade på 5 000 kvadratmeter.


Savills: Uppåt för logistik - i Sverige

RAPPORTER Marknaden för lager- och logistikfastigheter i Sverige har stärkts den senaste tiden. Men på många håll i Europa ser det mörkt ut.


Hannes Snellman öppnar i Köpenhamn

BOLAG Hannes Snellman fortsätter implementeringen av sin nordiska strategi genom att öppna kontor i Köpenhamn. Med cirka 200 jurister i Stockholm, Helsingfors, Moskva och St. Peterburg är Hannes Snellman redan en nyckelspelare i Norden. Hannes Snellman tar nu steget till att bli den första genuint nordiska advokatbyrån.


Ikea bromsar in i Ryssland

EKONOMI På grund av ett tufft år har Ikea bestämt sig för att bromsa in utvecklingen i Ryssland. Det innebär att byggplanerna för nya varuhus skjuts upp.