Image

Realfond Ryssland köper mark utanför Moskva

TRANSAKTIONER Fastighetsfonden Realfond Ryssland köper ett markområde i Klin utanför Moskva. Det rör sig om 30 hektar byggbar mark.
Publicerad den 10 September 2010

Fonden planerar att detaljplanereglera marken och stycka de 30 hektaren till cirka 170 villatomter om vardera cirka 1500 kvadratmeter och därefter sälja området som tomtmark utan hus.

- Området är redan omklassificerat till byggbar mark vilket innebär att ett betydelsefullt steg i förädlingsprocessen redan är avklarat och att tiden fram till försäljning kortats avsevärt. Realfond Ryssland valde att köpa detta markområde trots att det redan var omklassificerat från jordbruksmark då ett pris kunde förhandlas fram som motsvarades av priset för jordbruksmark samt kostnaden för omklassificeringen. Området har även redan tillstånd till gas. Sammantaget anser vi att en mycket attraktiv affär kunde ros i hamn vilket vi är mycket glada för, säger Adam Fischer, styrelseordförande i Realfond Ryssland.

Fischer var fram till för ett par år sedan ansvarig för Ikeas markförvärv i Ryssland och köpte och omklassificerade då ett 15-tal jordbruksmarkområden till byggbar mark där Ikeas Megacenter kunde uppföras.

Realfond Ryssland 1 AB är en fastighetsfond i form av ett svenskt publikt aktiebolag för svenska investerare. Realfond Ryssland äger och förädlar egna markområden i Ryssland och skapar avkastning åt delägarna då marken är omklassificerad och såld. Fonden äger idag 65 ha mark som kan styckas till över 300 tomter på två platser utanför Moskva. Realfond Ryssland är Sveriges första fastighetsfond med rysk inriktning riktad till både institutioner och privatpersoner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige