Image
Nytt hotell i Tromsö får hållbarhetscertifiering.

Nytt hotell i Tromsö får hållbarhetscertifiering

Bolag Green Key-certifikatet är ett åtagande att följa strikta kriterier, vilket gör det möjligt för företag att säkerställa att de driver hotell på ett hållbart sätt. Det nyöppnade hotellet Moxy Tromsø har nu fått Green Key-certifieringen.


Reato Group förvärvar hotell i centrala Lund för 250 miljoner

Transaktioner Reato Group ingår ett villkorat förvärv av hotellfastigheter och driftbolag i centrala Lund för SEK 250 miljoner, genom övertagande av befintlig skuld och upptagande av ny lånefinansiering.


Thomas Emanuel, Senior Director på analys- och benchmarkingföretaget STR.

Analytikern: Hotellbranschen i Europa tillbaks på 2019-nivåer

Ekonomi/Finansiering Affärsresorna är tillbaka i full styrka, semesterresandets återhämtning saktar ner men på det stora hela står hotellbranschen väl rustad för en eventuell recession. Thomas Emanuel, Senior Director på analys- och benchmarkingföretaget STR, gav, under fastighetsbolaget Pandox’ presentation av delåret, sin syn på hotellbranschens nuvarande situation och vägen framåt.


World Trade Center Göteborg kontor Korsvägen.

World Trade Center utvidgar kontorshotellet vid Korsvägen

Bolag World Trade Center Göteborg fortsätter expandera och satsar nu ytterligare vid Korsvägen med fler uthyrningsbara kontor högst upp i fastigheten. Renovering av nya kontors-och coworkingytor pågår i detta nu och i juli 2023 står dörrarna öppna för nya kunder att tillträda.


Karin Witalis är  Associate Director, EMEA Research och författare till Colliers kontorsrapport.

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.


En ny rapport visar på en uppgång för coworking och kontorshotell i Stockholm.

Kontorshotellsmarknaden i Stockholm på uppgång

Stockholm Beläggningsgraden för kontorshotell i Stockholm ökar under första kvartalet 2023, efter tre kvartal av nedåtgående trend. Det visar den kartläggning som yta.se gjort.


Fastigheten Diamanten 11 på Kungsholmen där de nedersta våningarna kan komma att omvandlas till ett hotell. Till vänster syns ett förslag på gestaltning av hotellentrén från Kungsholmsgatan, till höger fastigheten så som den ser ut idag.

Grönt ljus för hotellsatsning på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Kontorsytor ska bli hotell i anrik byggnad på östra Kungsholmen. Nu står detaljplanen redo att antas.


Atrium Ljungberg har gjort klart med ett nytt hotell i Katarinahuset vid Slussen.

Klart för nytt hotell i Katarinahuset vid Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4 000 kvadratmeter i Katarinahuset i Slussen. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024 i den ikoniska byggnaden.


För tredje gången på 25 år har hotellprojektet vid Slussen markanvisats till en aktör. Tidigare har Peab och Atrium Ljungberg hoppat av satsningen på området.

Efter Atrium Ljungbergs avhopp – de tar över hotellbygget vid Slussen

Bygg/Arkitektur Tredje gången gillt för det långdragna hotellprojektet ovanför tunnelbanestationen vid Slussen? Tidigare har Peab och Atrium Ljungberg backat ur satsningen och nu kan Fastighetssverige avslöja vilken ny aktör som får markanvisningen. Kostnaden är nära en kvarts miljard kronor och kan stiga ytterligare.


Winn, Tornstaden och Krook & Tjäder har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Norra Långesands destinationshotell.

Trio ritar destinationshotell på Öckerö

Bygg/Arkitektur Winn, Tornstaden och Krook & Tjäder har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Norra Långesands destinationshotell. Nu tar en gemensam process vid där Öckerö kommun tillsammans med det vinnande teamet påbörjar sitt arbete. Beräknad byggstart är vid årsskiftet 2023/2024.


Efterfrågan på hotell lär minska när hushållen tappar köpkraft spår Stockholms handelskammare

Ingen hotellkris – än så länge

Ekonomi/Finansiering Även september blev en bra månad för hotellen med god beläggning och stabila intäkter, men frågan är när den begynnande lågkonjunkturen börjar synas i form av färre hotellnätter.


Det har varit högtryck på hotellen i sommar.

Högtryck på hotellen i sommar

Bolag Sveriges hotell ökade sina logiintäkter under juli månad 2022 med 32 procent i förhållande till samma månad 2019. De högre intäkterna var en följd av högre priser. Det visar nya siffror som Stockholms Handelskammare tagit fram via Benchmarking Alliance.


Ägaren till Hotell Planetstaden i Lund vill omvandla hotellrummen till permanenta bostäder men stadsbyggnadskontoret avslår idén.

Utsatt hotell nekas omvandling till bostäder

Bygg/Arkitektur Lunda-hotellet Planetstaden drabbades hårt av pandemin och får nu ytterligare ett bakslag. Fastighetssverige berättar mer.


Gestaltning av Caprigas förslag på ett nytt hotell i Karlstad.

Här ska Karlstad få ett nytt hotell

Bygg/Arkitektur Lokal aktör siktar på nybygge – över 6 000 kvadratmeter yta. Fastighetssverige berättar mer.


Sigillet hyr ut på Tredje långgatan i Göteborg.

Sigillet hyr ut före detta polishus till hotell

Uthyrning Den anrika fastigheten kommer byggas om till ett lifestyle-hotell med ett 60-tal rum samt flera restauranger.


En ny kontorsbyggnad och ett nytt hotell planeras i ett väldigt centralt läge i Örebro.

Här planeras nytt hotell i centralt guldläge

Bygg/Arkitektur Mitt i centrala Örebro intill Vasakyrkan ska både ett nytt hotell och ny kontorsbebyggelse byggas inom de närmsta åren. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Hotell Villa Dagmar, innergård.

Detta betalade Ramsbury för Villa Dagmar

Transaktioner I slutet av november blev det klart att Stockholms stad säljer hotellet Villa Dagmar på Nybrogatan till Ramsbury Property. Nu kan Fastighetssverige berätta vad Ramsbury får betala för affären.


Ny norsk hotellkedja etablerar sig i Sverige med Kungsbron Hotell i Stockholm

Bolag Kungsbron Hotell i Stockholm blir Thon Partner Hotel, som det första av flera hotell i Norden. Startskottet för samarbetet går den 1 april 2022.


Fastigheten Diamanten 11 på Kungsholmen där de nedersta våningarna kan komma att omvandlas till ett hotell. Till höger syns ett förslag på gestaltning av hotellentrén från Kungsholmsgatan.

Kontor kan bli hotell i oslipade diamanten

Bygg/Arkitektur Cityfast vill omvandla kontorsytor till hotell i anrik byggnad på östra Kungsholmen. Planarbetet kan snart inledas.


Eric Bergström, vd för Regio.

Regio förvärvar hotellprojekt vid Liseberg

Transaktioner Fastighets AB Regio har förvärvat en fastighet invid Liseberg i Göteborg tillsammans med bolagets lokala partner Grandab Management AB, med avsikt att uppföra ett nytt hotell om cirka 215 rum. I samband med förvärvet har ett 20-årigt hyresavtal tecknats med Svenska Stadshotell AB.