Image
JLL har varit rådgivare då Deka Immobilien sålt hotellfastigheten Gullbergsvass 17:2 till Sinoma Fastigheter, ett bolag som är helägt av bland annat Balder.
JLL har varit rådgivare då Deka Immobilien sålt hotellfastigheten Gullbergsvass 17:2 till Sinoma Fastigheter, ett bolag som är helägt av bland annat Balder. Bild: JLL

Balderägt bolag köper hotell i Göteborg

Transaktioner Sinoma Fastigheter, ett företag ägt av Balder, Folksamgruppen och Redito Sinoma AB, har förvärvat fastigheten Gullbergsvass 17:2. Fastigheten inrymmer First Hotel G och är beläget precis intill Göteborgs Centralstation. Hotellet har 300 rum och fastigheten är fullt uthyrd till hotelloperatören Host Hotel.
Publicerad den 1 Mars 2024

JLL var köparens rådgivare då Deka Immobilien sålt hotellfastigheten Gullbergsvass 17:2 till Sinoma Fastigheter, Newsec var säljarens rådgivare.

Sinoma Fastigheter AB, ett företag ägt av Fastighets AB Balder, Folksamgruppen och Redito Sinoma AB, har förvärvat fastigheten Gullbergsvass 17:2. Fastigheten inrymmer First Hotel G och är beläget precis intill Göteborgs Centralstation. Hotellet har 300 rum och fastigheten är fullt uthyrd till hotelloperatören Host Hotel.

– Vi är glada att ha bistått i transaktionen av First Hotel G i Göteborg och vi gratulerar båda parter till en fin affär och tackar för ett gott samarbete, säger Daniel Anderbring, Head of Capital Markets Sverige på JLL.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra försäljningspriset.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige