Image
Nytt hotell i Tromsö får hållbarhetscertifiering.
Nytt hotell i Tromsö får hållbarhetscertifiering. Bild: Moxy Hotels

Nytt hotell i Tromsö får hållbarhetscertifiering

Bolag Green Key-certifikatet är ett åtagande att följa strikta kriterier, vilket gör det möjligt för företag att säkerställa att de driver hotell på ett hållbart sätt. Det nyöppnade hotellet Moxy Tromsø har nu fått Green Key-certifieringen.
Publicerad den 9 Augusti 2023

Moxy Hotels öppnade nyligen sin nordligaste destination med lanseringen av Moxy Tromsø i Norge. Hotellet med 208 rum har nu tilldelats Green Key-certifieringen, vilket visar på de ansträngningar som gjorts för att säkerställa hållbarheten i hotellverksamheten.

Även om den gröna nyckeln erbjuder en hållbar profil är den också en plattform genom vilken hotell kan förbättra sig själva, och erbjuder ett strukturerat tillvägagångssätt för att arbeta med hållbarhet.
– Detta är vårt andra hotell som är Green Key-certifierat och vi förbinder oss att miljöcertifiera alla våra hotell. Vi gör det här för att vi tänker långsiktigt och helt enkelt för att det är rätt sak att göra, säger Kristian Haaber, Brand Manager för managementbolaget som driver hotellet Moxy Tromsø, Core Hospitality.

Som ett professionellt förvaltningsbolag kan Core Hospitality integrera hållbarhet i alla processer från design till gästupplevelse. Men, som Kristian Haaber förklarar, "att vara franchisetagare och genom att inte bygga fastigheter själva är vi begränsade genom att vi inte kan fatta alla beslut själva."

Men företaget arbetar med investerare och varumärkesägare som också fokuserar på att begränsa sin miljöpåverkan och ger rekommendationer för att göra förbättringar där det är möjligt.

Detta visar sig också på Moxy Tromsø, där fastighetsägaren Daimyo AS siktar på att certifiera byggnaden med BREEAM Very Good-certifieringen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige