Image

Sveafastigheter köper i Helsingfors

Transaktioner Sveafastigheters tredje fond, Sveafastigheter Fund III, gör sin första investering i Finland genom att förvärva två kontorsfastigheter i Helsingfors tillsammans med HGR. Aareal och Helaba har finansierat affären.
Publicerad den 14 Januari 2011

Sveafastigheter Fund III (”Sveafastigheter”) har tillsammans med HGR Property Partners (”HGR”) förvärvat två kontorsfastigheter på Elimägatan 25-27 och Elimägatan 23 i Vallgård, Helsingfors. Fastigheterna förvärvas av Delek Global Real Estate och transaktionen finansieras av de tyska bankerna Aareal Bank AG (”Aareal”) och Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (”Helaba”), med Aareal som arrangör. Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingen.

Båda fastigheterna har tidigare varit uthyrda till Telia Sonera med långa hyresavtal men dessa har huvudsakligen redan löpt ut. Båda fastigheterna renoverades grundligt och byggdes ut i början av 2000-talet och är tekniskt sett i väldigt gott skick.

Den totala uthyrbara arean uppgår till 19 500 kvadratmeter. Sveafastigheter och HGR planerar att hyra ut fastigheterna till ett antal stora huvudhyresgäster.

- Det är två kontorsfastigheter med stor potential vi har förvärvat. De inrymmer moderna kontorslokaler av huvudkontorskaraktär och är ypperligt belägna i Helsingfors innerstad med goda trafikförbindelser och parkeringsmöjligheter. Med HGR:s gedigna kompetens och erfarenhet av liknande projekt har vi den bästa tänkbara partnern för att förädla och hyra ut dessa objekt, säger Patrick Gylling, partner på Sveafastigheter.

- Vallgård har etablerat sig som en av Helsingfors innerstads mest attraktiva kontorsområden, vilket de talrika huvudkontoren på området vittnar om (till exempel Telia Sonera, SOK, Nordea, Pohjola, GE Healthcare, Unilever). Vi känner området väldigt väl sedan tidigare och jag har personligen varit med och utvecklat en betydande del av Vallgårds befintliga moderna kontorsstock. Vi är övertygade om att vi kommer att lyckas hyra ut dessa objekt snabbt, säger Kari Helin på HGR Property Partners.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige