Image
Citygate är 144 meter högt, fördelat på 36 våningar.
Citygate är 144 meter högt, fördelat på 36 våningar. Bild: Anna Kuylenstierna/Skanska

Skanska hyr ut på våning 23 i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med mjukvaruproduktbolaget SystemWeaver om 400 kvadratmeter kontorsyta på våning 23. Inflyttning sker 1 december.
Publicerad den 31 Maj 2023

– Vi hälsar SystemWeaver välkomna till våning 23 i Citygate där de blir närmsta grannar med Verahill. Vi kan konstatera ett fortsatt påtagligt intresse från marknaden av effektiva nyproducerade kontorslokaler, där företag värderar spännande lokaler för personalen att mötas i. Citygate attraherar med sitt välutvecklade servicekoncept en spännande mix av branscher och kompetenser, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate certifieras enligt både WELL och högsta nivån i LEED, och exempelvis drivs huset till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby.

– Det känns väldigt roligt att få ge våra medarbetare möjligheten till en modern och hållbar arbetsplats. I våra nyproducerade lokaler med många sociala ytor kommer vi fortsätta att skapa nya innovationer för våra kunder, säger Daniel Åman, VD på SystemWeaver.

Citygate med sina 36 våningar, 144 meter och 42 000 kvadratmeter har redan inflyttade hyresgäster som Sector Alarm, Visma, Flodéns, Verahill, Parttrap, WSP och Manpower. Citygate uppmuntrar till goda vanor och förenklar hyresgästernas vardag med ett brett servicekoncept, träningsmöjligheter via Omnias hälsohub, cykelhotell, restaurang och café som drivs av Compass group.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige