Image
Det nya Norrlidens entré.

Skanska Sverige säljer vårdlokaler i Kalmar till Vacse

Bygg/Arkitektur Skanska Sverige säljer Norrlidens nya vårdlokaler, med Region Kalmar län som hyresgäst, till Vacse för cirka 150 miljoner kronor. Projektering pågår och avsikten är att byggnationen ska kunna påbörjas nästa år. Vacse tillträder fastigheten i samband med färdigställande i slutet av 2026.


Studio är den första byggnaden att bli såld i kontorsprojektet i Warszawa.

Skanska gör miljardförsäljning i Polen

Transaktioner Skanska har sålt den första byggnaden av kontorsprojektet Studio i Warszawa, Polen, för cirka en miljard kronor. Köpare är Stena Real Estate AB. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Europa i det andra kvartalet 2024. Tillträdet till fastigheten är planerat till det tredje kvartalet 2024.


Anders Danielsson, vd för Skanska Group.

Skanska tror på bostadslyft efter räntesänkningen

Bolag Skanska ökade antalet sålda och byggstartade bostäder under årets första kvartal men från väldigt låga nivåer. Bolaget pressas inom lågprissegmentet där Boklok gjorde förlust på 146 miljoner kronor. Vd:n Anders Danielsson tycker det är uppmuntrande att utvecklingen ändå börjat gå åt rätt håll och hoppas nu att Riksbankens räntesänkning ska ge ett lyft åt det pressade segmentet.


Amerikanska flaggan.

Skanska bygger nytt i Houston och tecknar tilläggskontrakt i Arizona

Bygg/Arkitektur Skanska har inom ett joint venture tecknat avtal för en ny byggnad bredvid McNair Hall vid Rice University i Houston, Texas, USA. Dessutom har bolaget tecknat ett tilläggsavtal avseende byggnationen av ett datacenter i Arizona, USA.


Anders Danielsson, vd för Skanska Group

Sämre rörelseresultat än väntat för Skanska – men stark orderingång

Bolag Skanska redovisar en omsättning i linje med förväntat i första kvartalet 2024 Rörelseresultatet var betydligt sämre än väntat men orderingången var samtidigt stark.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Aila Hirvonen Bremefors, affärsutvecklingschef Göteborg/Väst, Skanska, Oskar Malmén, vd, Cernera Fastigheter och Sarah Norving, näringspolitiskt ansvarig, Fastighetsägarna Sjuhärad möts i ett panelsamtal om investeringsläget i Boråsregionen den 29 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Investeringsläge och affärsmöjligheter i Sjuhäradsregionen

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 29 maj är det dags för branschens mötesplats i Borås. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till en kunnig panel som resonerar kring affärsmöjligheter och investeringsläget i Sjuhäradsregionen.


Aqua.

Skanska hyr ut till Holy Pilates i Malmö

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Pilatesstudion Holy Pilates, som kommer att öppna i kontorshuset Aqua i Malmö under december 2024.


K-Citymarket i Lahtis, illustration.

Skanska bygger nytt för K-Citymarket i Lahtis

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Kesko om att uppföra en ny byggnad för K-Citymarket i Lahtis, Finland. Kontraktet är värt 28 miljoner euro, alltså cirka 320 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden i det andra kvartalet 2024.


Skanska bygger framtidens ortopedicentrum vid sjukhuset i Hässleholm.

Region Skåne ger Skanska miljarduppdrag

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Region Skåne om att bygga en ny vårdbyggnad och en ny servicebyggnad vid sjukhuset i Hässleholm. Kontraktet är värt cirka 1,4 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det andra kvartalet 2024.


Magnus Persson, CFO på Skanska.

Skanskas CFO lämnar bolaget

Bolag Skanska meddelar att Magnus Persson, företagets finansdirektör, idag har bestämt sig för att kliva av och ta sig an nya utmaningar utanför Skanska.


Nya Erikslundsskolan i Borås.

Skanska bygger nya Erikslundskolan i Borås

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit avtal med Borås stad om att bygga en ny, större skola på den plats där Erikslundskolan ligger idag. Skanska ska även riva intilliggande idrottshall och ersätta den med an ny aktivitets- och idrottshall med läktare. Kontraktet är värt drygt 270 miljoner kronor.


Bilder från samrådsförslaget för Lövholmen, uformningen kommer att förändras något under granskningsskedet.

Flytt av cementdepå ger plats för 1 800 bostäder

Bygg/Arkitektur När Heidelberg Materials (tidigare Cementa) cementdepå flyttar från Liljeholmen ska marken exploateras med en stor mängd nya bostäder. Fastighetssverige berättar mer om projektet där bland annat två byggjättar är inblandade.


Oas.

Skanska hyr ut 2 100 kvadratmeter i Oas

Uthyrning Skanska Fastigheter Malmö har tecknat ett hyresavtal med Visma om 2 113 kvadratmeter. Visma, som erbjuder programvara och tjänster inom privat och offentlig sektor, kommer hösten 2024 att flytta in på plan 6 och 7 i Oas.


Skanska tecknar tilläggskontrakt i USA.

Skanska tecknar tilläggskontrakt i USA

Bygg/Arkitektur Skanska tecknar tilläggskontrakt för kustanläggning i östra USA för 120 miljoner dollar, cirka 1,2 miljarder kronor.


Norrlidens entré.

Skanska tar hem hyresvärdsupphandling om vårdlokaler i Kalmar

Uthyrning Skanska Sverige har i samarbete med arkitektbyrån Studio Ekberg vunnit upphandlingen av nya vårdlokaler till Region Kalmar län. Regionen har tecknat ett 20-årigt lokalhyreskontrakt för en hälsocentral och Folktandvård. Byggnaden kommer att ha höga hållbarhetskrav och vara belägen i stadsdelen Norrliden.


Nio byggaktörer får dela på bland annat över 500 bostäder i en stor markreservation i Hyllie.

Stor markreservation i Malmö – nio aktörer får dela på över 500 bostäder

Bygg/Arkitektur Flera bostadsjättar får möjlighet att tillföra hyresrätter och bostadsrätter samt ett nytt kontor till det växande Hyllie. Fastighetssverige berättar mer.


Skanska bygger bostäder vid Masthuggskajen.

Skanska bygger bostäder vid Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen om att bygga ett bostadskvarter samt kommersiella lokaler vid Masthuggskajen i Göteborg. Avtalet är värt cirka 340 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det första kvartalet 2024.


Skanskas och Areims planerade bebyggelse av bland annat 2000 bostäder i Kista.

Mitt i byggkrisen – ny chans för 2 000 bostäder

Bygg/Arkitektur Skanskas och Areims jätteplaner i Kista stötte på patrull förra sommaren då länsstyrelsen upphävde kommunstyrelsens antagande av detaljplanen för 2 000 nya bostäder i Kista. Nu ska dock jätteutvecklingen få en andra chans, Fastighetssverige berättar mer.


Anders Danielsson, vd för Skanska Group

Skanskas rörelseresultat högre än förväntat

Bolag Skanska presenterar sin bokslutsrapport för 2023.
– Vi fokuserar på att bibehålla en stark finansiell ställning, en stabil lönsamhet inom vår byggverksamhet och bygga upp en portfölj av de mest högkvalitativa moderna kontorsfastigheterna på marknaden inom Förvaltningsfastigheter, säger Anders Danielsson
Verkställande direktör och koncernchef, i vd-ordet till rapporten.


Skanska tecknar sitt största hyresavtal någonsin i Washington, USA.

Skanska tecknar sitt största hyresavtal någonsin

Uthyrning Skanska har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 48 900 kvadratmeter i kontorsbyggnaden The Eight i Bellevue, Washington, USA, varav 14 150 kvadratmeter utgör parkeringsplatser. Med detta kontrakt är 72 procent av ytorna nu uthyrda och det gör det till den största uthyrningen någonsin för bolaget. Hyresgästen förväntas tillträda lokalerna i början av 2025.