Image
Skanskas Hyllie Terrass i Malmö.
Skanskas Hyllie Terrass i Malmö. Bild: Skanska

Ny hyresgäst till Skanskas Hyllie Terrass

Uthyrning Under hösten 2024 välkomnar Skanska BMI Sverige AB till kontorshuset Hyllie Terrass. Med varumärken som Monier, Icopal och Siplast har BMI över 165 års erfarenhet inom takbranschen. BMI Sverige flyttar från sitt nuvarande kontor i The Point till Hyllie Terrass, som blir deras nya arbetsplats i Hyllie.
Publicerad den 25 Oktober 2024

Med sin nyskapande arkitektur är Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att minska sin klimatpåverkan under dess livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs NollCO2. För att uppnå kraven för NollCO2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut. Utöver NollCO2-certifieringen är Hyllie Terrass hållbarhetscertifierat enligt LEED Platinum samt hälsocertifierat enligt WELL Gold.
– Vi ser fram emot att flytta till Hyllie Terrass, där vi kommer att arbeta i en modern och inspirerande miljö som harmoniserar med våra egna värderingar om hållbarhet och innovation. Flytten ger oss inte bara förbättrade arbetsytor utan även möjligheten att ytterligare bygga vår företagskultur genom flexibla och inbjudande utrymmen för samarbete och kreativitet. Vi är övertygade om att Hyllie Terrass kommer att stödja vår fortsatta tillväxt och bidra till ett dynamiskt arbetsklimat för våra medarbetare säger Daniel Driving, vd, BMI Sverige AB.

Hyllie Terrass utformning och innehåll uppmuntrar till klimatsmarta och hälsosamma val. Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. De gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande skriver Skanska i sitt pressmeddelande om uthyrningen.
– Hyllie Terrass är utformat för att få människor och företag att bli den bästa och mest hållbara versionen av sig själva. Vi är mycket glada och stolta över att få välkomna BMI till Hyllie Terrass. BMIs strategi med långsiktigt lönsamma investeringar och inkludera hållbarhet i allt är en garanti för att de kommer trivas i Hyllie Terrass, säger Amelie Persson, uthyrnings- & marknadsansvarig Skanska Fastigheter Malmö.

Hyllie Terrass omfattar tolv våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är, beläget bara ett stenkast från Hyllie Station. Andra hyresgäster är bland annat AAK, Skanska, Ahlsell, Uniper, Riksbyggen, Metso och Air Liquide. Compass Group driver gemensam service och restaurang i Hyllie Terrass.

Croisette rådgivare vid Skanskas uthyrning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Inför läslovet – här är vd:arnas boktips

Sverige Sedan 2016 är den gamla höstlovet i skolan fått ny skrud som läslovet, för att främja läsning bland barn och unga under lovet. När läslovet nu står för dörren har Fastighetssverige frågat vd:arna för en rad av branschens största bolag vad de läser och vilka böcker de vill rekommendera andra. Här är vd:arnas bokrekommendationer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige