Image
Lyftkranar i kvällssol.

Allvarlig arbetsplatsolycka på Veidekkes projekt i Hyllie

Bygg/Arkitektur Under måndagseftermiddagen inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka i Hyllie, Malmö. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och konstaterade att en man som arbetade för en underentreprenör till Veidekke var bekräftad avliden. Polisen rubricerar händelsen som vållande till annans död.


Värdshuset 2 i Hyllie byter händer.

Schroder säljer till Wihlborgs

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Värdshuset 2 som är belägen ovanpå Hyllie station i Malmö, i direkt anslutning till Malmö Arena och shoppingcentret Emporia. Fastigheten blir med sina mindre kontorslokaler ett viktigt komplement till Wihlborgs befintliga utbud i området. Säljaren är Schroder Real Estate.


Wihlborgs fastighet Sufflören 4 i Hyllie.

Wihlborgs tecknar åttaårigt avtal i Hyllie

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett åttaårigt avtal med Region Skåne som samlokaliserar Hjälpmedelsverksamheten till fastigheten Sufflören 4 i Hyllie. Fastigheten, som förvärvades för ett drygt år sedan med hög vakans, är därmed fullt uthyrd.


Siemens flyttar in i Granitors Drivbänken.

Siemens flyttar sitt Malmökontor

Uthyrning Siemens är den senaste i raden av nya hyresgäster som flyttar in i Drivbänken, det andra kontorsprojektet i det hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Hyllie, Malmö. Inflyttning sker sommaren 2025.


Nio byggaktörer får dela på bland annat över 500 bostäder i en stor markreservation i Hyllie.

Stor markreservation i Malmö – nio aktörer får dela på över 500 bostäder

Bygg/Arkitektur Flera bostadsjättar får möjlighet att tillföra hyresrätter och bostadsrätter samt ett nytt kontor till det växande Hyllie. Fastighetssverige berättar mer.


Emporias Bärnstensentré.

Choklad och husdjur när två nya öppnar i Emporia

Uthyrning På Steen & Strøm fortsätter vi att utveckla Emporia med sina 7,7 miljoner besökare årligen, för att befästa positionen som södra Sveriges starkaste köpcentrum. Under våren välkomnas två nya butiker till Emporia, Lindt och Arken Zoo som är del i Nordens största husdjurskedjekoncept, Musti Group.


En detaljplan i Hyllie där arbetet vilat sedan 2019 ska nu åter väckas till liv, planen innehåller bostäder, kontor, centrumverksamhet, en anläggning för inomhusidrott med plats för publik vid matcher samt en teknisk anläggning för fjärrvärme.

Väcker liv i vilande Hyllie-projekt

Bygg/Arkitektur Arbetet med en detaljplan i Hyllie har vilat sedan 2019 men nu ska det åter väckas till liv. Planen innehåller bland annat bostäder, kontor, centrumverksamhet och en anläggning för inomhusidrott med plats för publik vid matcher. Byggnationen ska även fungera som en del av entrén till Hyllie. Fastighetssverige berättar mer.


Kvartetten.

Wihlborgs Kvartetten får Telia som hyresgäst

Uthyrning I oktober 2024 flyttar Telia och Telias IT-bolag Telia Cygate in i Wihlborgs nybyggda kontorshus Kvartetten. Avtalet omfattar 1 900 kvadratmeter och huset är därmed fullt uthyrt.


Vista, Bläckhornet 1, Hyllie.

Laziza öppnar ny restaurang i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning Restaurangen Laziza etablerar sin tredje Malmörestaurang i Vista, Bläckhornet 1, i Hyllie.


Drivbänken i Embassy of Sharing, Malmö.

Ny hyresgäst till Granitors Drivbänken

Uthyrning Itm8, tidigare Addpro, blir ny hyresgäst i Drivbänken i det nya hållbara kvarteret Embassy of Sharing i Malmö, som utvecklas av Granitor Properties. Det danska bolaget Itm8 kommunicerade nyligen att de samlar 13 företag i en stor fusion av nordiska IT bolag. Addpro som är Itm8’s största bolag i Sverige kommer ingå i fusionen och flyttar också sitt kontor till Drivbänken.


Hyllie Terrass i Malmö.

Skanska säljer till sig själva – för femte gången

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 730 miljoner kronor efter avdrag för återstående investeringar och uppskjuten skatt.


The Corner.

Peab säljer kontorsfastighet i Malmö till Annehem

Ekonomi/Finansiering Peab har idag tecknat avtal om försäljning av kontorsfastigheten The Corner i Malmö. Köpare är Annehem Fastigheter och försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 420 miljoner svenska kronor.


Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.

Ikea Property hyr 7 800 kvadratmeter av Ikano Bostad

Uthyrning Ikea Property blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvadratmeter.


Kontorshuset Vista i Hyllie.

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.


Arkitektvision av Vista.

Veidekke bygger nästa fas av Wihlborgs Vista-kontor i Hyllie

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Wihlborgs bygger Veidekke kontorshuset Vistas nästa fas i form av våningarna 13 till 23.


På fastigheten bakom Wihlborgs kommande kontorsprojekt Vista ska Granitor bygga bostäder. Projektet har varit seglivat än så länge och nu föreslås markreservationen förlängas ännu en gång.

Utdraget bostadsprojekt får förlängd markreservation igen

Bygg/Arkitektur Granitor ska bygga bostäder kloss an till Wihlborgs kommande kontorsprojekt Vista – men det kommer dröja innan allt står klart. Fastighetssverige berättar mer.


Hyllie

Wästbygg nära markanvisning för 16 000 kvadratmeter kontor

Bygg/Arkitektur Bolagets planer ligger inom samma område i Hyllie där övriga byggrätter har tilldelats till Granitor för kontor samt Sveaviken och Obos/Klarabo för bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Vista är ett av Wihlborgs största pågående projekt och det håller nu på att uppföras i Hyllie. Beräknat färdigställande är i slutet av 2025. Vd:n Ulrika Hallengren berättar mer om projektet som försenats på grund av de senaste årens turbulens.

Vista-förseningen kommer kosta Wihlborgs 200 000 i månaden

Bygg/Arkitektur Wihlborgs får en förlängd så kallad byggnadsskyldighet av Malmö kommun för Hyllies nya landmärke Vista, som kommer att bli bolagets största och högsta kontorshus. Förlängningen kommer dock med en extra utgift för bolaget i form av en summa som ska betalas varje månad så länge byggnadsskyldigheten inte är uppfylld. För Fastighetssverige berättar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren mer om projektets framdrift efter det att den efterlängtade byggstarten kunde ske i mars i år.


Vy från Bomullsgatan över den nya sporthallen.

Ny sporthall i Malmö byggs av NCC

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Malmö Stadsfastigheter uppföra en ny multisporthall i Hyllie i södra Malmö. Parterna har tillsammans planerat och budgeterat projektet och nu påbörjas bygghandlingsprojektering. Planerad byggstart är efter sommaren.


Genetor coworking öppnar i The Corner i Hyllie.

Genetor öppnar i Hyllie

Uthyrning I Hyllie öppnar nu Genetor sin fjärde coworkinganläggning i byggnaden The Corner, bara två minuters promenad från Citytunneln.