Image
The Corner.
The Corner. Bild: Maria Svedenman/Catella

Peab säljer kontorsfastighet i Malmö till Annehem

Ekonomi/Finansiering Peab har idag tecknat avtal om försäljning av kontorsfastigheten The Corner i Malmö. Köpare är Annehem Fastigheter och försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 420 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 28 November 2023

Kontorsfastigheten har en uthyrningsbar yta på 7 432 kvadratmeter och ligger i centrala Hyllie. Byggnaden har ritats av Wingårdhs Arkitekter och karakteriseras av den mörka fasaden och det rundade hörnet med sina arkadfönster. Fastigheten är uthyrd till starka hyresgäster som 5.11 Tactical, klädmärket John Henrics huvudkontor och Malmö stads parkeringsbolag P-Malmö. Den har miljöcertifierats enligt Miljöbyggnad Silver och kommer i och med färdigställandet att certifieras enligt WELL Gold.

– Genom att skapa attraktiva kontorsmiljöer har vi lyckats attrahera bra hyresgäster till fastigheten. Det har i sin tur skapat ett intresse hos investerare vilket nu har möjliggjort en försäljning till en långsiktigt bra fastighetsägare, säger Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Frånträde av den färdigställda fastigheten är den 18 december 2023. Resultatavräkning sker vid frånträde. Reavinsten uppskattas uppgå till 75 miljoner svenska kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige