Image
Hyllie Terrass i Malmö.
Hyllie Terrass i Malmö. Bild: Skanska

Skanska säljer till sig själva – för femte gången

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 730 miljoner kronor efter avdrag för återstående investeringar och uppskjuten skatt.
Publicerad den 1 December 2023

Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2023. Tillträdet sker omgående.

Hyllie Terrass, som är utvecklad och byggd av Skanska med hyresgästernas välmående i centrum, färdigställdes under 2023. Det har en total uthyrningsbar yta om cirka 14 000 kvadratmeter och är uthyrd till cirka 85 procent. Bland hyresgästerna finns AAK, Air Liquide, Riksbyggen, Skanska, Ahlsell och Compass Group.

Transaktionen sker till marknadsmässiga villkor och är den femte med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart. I Malmö ägs sedan tidigare kontors-fastigheterna Epic och Aqua. Skanska Förvaltningsfastigheter har som ambition att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa, hållbara och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hyllie Terrass är uppfört med klimatförbättrad betong, återvunnen armering i stommen, energilagring och smarta energilösningar samt med biokol i byggnadens gröna terrasser och möbeltillverkning av byggspill. Kontorshuset certifieras med LEED Platinum, WELL Gold och NollCO2.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige