Image
Plönninge Förvaltning AB är fastighetsägare till det gamla Plönningegymnasiet där nu Halmstad kommun blir hyresgäst.

Croisette förmedlar utbildningslokaler i Halmstad

Uthyrning Plönninge Förvaltning AB, har med hjälp av Croisette hyrt ut skollokaler till Halmstad Kommun. Lokalerna omfattar en yta om cirka 3900 kvm, och det femåriga hyreskontraktet är planerat att träda i kraft under första halvåret 2024


Vänersborgslokalen där Normal ska hyra in sig.

Croisette och Trenova hyr ut 500 kvadratmeter butik

Uthyrning Croisette har agerat som rådgivare i uthyrningen av en butikslokal om 500 kvm på Regementsgatan 4 i Vänersborg. Fastighetsägare är Trenova.


Till vänster syns David Almqvist, co-head of transactions på Croisette, och till höger Colliers Sverige-vd Joakim Arvius.

Rådgivarnas nya transaktionsverklighet: "Större andel affärer än normalt fallerar"

Bolag Idag fortsätter Fastighetssverige kartläggningen där några av branschens största transaktionsrådgivare ger sin bild av hur de upplevt den historiskt svaga transaktionsmarknaden hittills under året. De berättar om de nya utmaningarna, möjligheterna och trenderna på marknaden. Nu har turen kommit till Colliers och Croisette.


Åsa Bergström, fastighetsmäklare på Croisette.

Åsa Bergström ny på Croisette

Bolag Croisette anställer Åsa Bergström som mäklare i sitt team Ystad Skurup. Åsa Bergström har tidigare arbetat som biträdande sektionschef i Landskrona stad och avdelningschef för studieförbundet Vuxenskolan. Hon har också ett förflutet som vd för Centris AB.


Söderarm 11.

Mileway tecknar tioårigt hyresavtal i Malmö

Uthyrning Mileway, den största ägaren av last-mile logistikfastigheter i Europa, meddelar att man har signerat ett hyresavtal för en lokal om cirka 5 700 kvadratmeter på nyutvecklingen av Söderarm 11 i Malmö med 3D Prima, en ledande leverantör av 3D-utskriftsprodukter i Europa.


Våningen & Villan blir Croisette i mitten av september.

Våningen & Villan blir Croisette i september

Bolag Våningen & Villan, som förvärvades av Croisette förra året, genomför ett varumärkesbyte och blir Croisette från mitten av september.


Fitness 24 Seven flyttar huvudkontoret till Stora Södergatan i Lund.

Fitness 24 Seven flyttar huvudkontoret till ny lokal i Lund

Uthyrning Fitness 24 Seven flyttar sitt huvudkontor till en modern lokal på Stora Södergatan 17 i Lund. Croisette har förmedlat den nya lokalen som omfattar 1 355 kvadratmeter fördelad på två plan.


Per Svensson, vd för Croisette.

Croisette blickar mot Norge efter Knight Franks inträde

Bolag Efter att Croisette i förra månaden lanserade sitt nya partnerskap med den globala fastighetsrådgivaren Knight Frank har man fått ännu en anledning att försöka bredda verksamheten till det enda nordiska landet där Croisette än så länge inte har någon verksamhet – Norge. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Svensson mer om den norska ambitionen, vilken verksamhet man vill ha och hur man ska använda samarbetet med Knight Frank för att avancera på marknaden.


Croisette får uppdrag åt Mileway.

Croisette får uthyrningsuppdrag av Blackstones Mileway

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har fått uppdraget av Blackstone-ägda Mileway att leda uthyrningen av totalt 66 000 kvadratmeter lager- och logistik i Stenby-Finnslätten, Västerås.


Per Svensson.

Croisette och Knight Frank etablerar ett internationellt partnerskap

Bolag Croisette Real Estate Partner och Knight Frank, en global fastighetsrådgivare med bas i London, lanserar nu sitt nya partnerskap. Partnerskapet ger Knight Frank en lokal aktör att erbjuda sina globala kunder rådgivningstjänster av högsta kvalitet samt ger Croisette, ett globalt nätverk.


Jonsereds fabriker, området där Made In Gbg nu ska flytta in.

Croisette förmedlar ytor i Jonsereds Fabriker i Partille

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har varit rådgivare i uthyrningen av den så kallade Oljeboden i Jonsereds Fabriker i Partille. Lokalen om 110 kvadratmeter kommer att nyttjas som lager- och produktionslokal av Made In Gbg som tillträder den 15 juni.


Industrifastigheten i Lomma.

Croisette säljrådgivare åt NielNord i Lomma

Ekonomi/Finansiering NielNord AB har avyttrat en industrifastighet belägen i industriområdet Norra Vinstorp i Lomma. Btob Fastigheter AB var köpare. Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren.


Rådhustorget i Hesingborg.

Croisette förmedlar ytor åt Brunchoteket i Helsingborg

Uthyrning Croisette Real Estate Partner förmedlar ytor åt brunchrestaurangen Brunchoteket på Rådhustorget i Helsingborg.


I samma byggnad som Milk & Honey tar Onemotion plats.

Croisette förmedlar åt Onemotion på Vallgatan i Göteborg

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har varit rådgivare i uthyrningen av Vallgatan 25 i centrala Göteborg. Lokalen om 117 kvadratmeter kommer att nyttjas som kontor till hyresgästen Onemotion IMC som flyttar in 1 september 2023.


Platsen för det nya kvarteret Horns Strand i Västervik.

Enkla Hem planerar om – bostadsrätter blir hyresrätter i Västervik

Bygg/Arkitektur I det nya kvarteret Horns Strand som ligger på stranden till Örserumsviken i Västervik planerar Enkla Hem att bygga totalt ca 130-150 bostäder. I Etapp 1 och 2 som projekteras i nuläget planeras det för 52 hyresrätter.


Örnsköldsvik blir hem åt Croisettes nya kontor.

Första kontoret i Norrland för Croisette

Bolag I maj öppnar Croisette Real Estate Partner mäklarkontor i Örnsköldsvik. Det blir företagets första etablering i Norrland.


Beijer säljer i Växjö.

Beijer säljer till Alhansa Fastigheter

Transaktioner Beijer Byggmaterial har avyttrat fastigheten Pressaren 12 i Växjö till Alhansa Fastigheter. Croisette Real Estate Partner har varit säljarens rådgivare i affären.


Ny hyresgäst tar plats i Ramsburys fastighet på Kungsgatan i Göteborg.

Fjärde hemlig hyresgäst i Ramsburys projekt

Uthyrning Det är Croisette som nu meddelar att de varit delaktiga till att förse Ramsburys projektet i centrala Göteborg med sin fjärde hyresgäst. Med den än så länge hemliga hyresgästen så blir 90 procent uthyrt i kvarter Herrnhutaren, då 1 500 kvadratmeter ska fyllas med den nya hyresgästen.


Croisette får uthyrningsuppdrag i munkedal.

Croisette ska hyra ut i Munkedal

Bolag Croisette har fått uppdraget av Hökerum Bygg att arbeta med uthyrningen av cirka 65 000 kvadratmeter handel samt lager- och logistik.


Styrmir Bjartur Karlsson.

"Jag betraktar inte läget i dag som en kris"

Mipim Styrmir Bjartur Karlsson, Croisettes man på Island, om hur han ser på nuvarande läge på marknaden – jämfört med den stora krisen 2008.