Image
Fastigheten Kolgruvan hyrs av en hyresgäst som bedriver kreativ coworking med event- och konferenslokaler.
Fastigheten Kolgruvan hyrs av en hyresgäst som bedriver kreativ coworking med event- och konferenslokaler. Bild: Croisette

Familjebolag köper i trendiga industriområdet

Transaktioner Croisette har varit säljarnas rådgivare vid försäljningen av en lättindustrifastighet på Ringön i Göteborg. Köpare är Landervik & Wallman Bostadsaktiebolag som genom förvärvet tillträder sin andra industrifastighet i Göteborg.
Publicerad den 15 April 2024

Fastigheten, som är upplåten med tomträtt, ligger på Ringön i Göteborg och utgörs av en lättindustrifastighet med uthyrningsbar area om cirka 730 kvadratmeter. Ringön har under de senaste åren genomgått stora förändringar och attraherar idag en rad olika aktörer – allt från renodlade industrier till bryggerier, restauranger och konstnärsverksamheter. Hela fastigheten hyrs av en hyresgäst som bedriver kreativ coworking med event- och konferenslokaler. Tillträde skedde den 5:e april 2024 och affären genomfördes i bolagsform.

Landervik & Wallman Bostadsaktiebolag är en familjeägd fastighetskoncern baserad i Göteborg. Bolagskoncernen äger och förvaltar både bostäder och kommersiella fastigheter i Mariestad, Gullspång, Skövde, Töreboda och Göteborg.
– Vi på Croisette är glada att få följa upp vår senaste affär i Backa med ytterligare en försäljning i Göteborg inom industri- och logistiksegmentet. Vi vill passa på att tacka säljarna för förtroendet och båda parter för ett bra samarbete och en smidig process, säger Joakim Grunditz, Head of Capital Markets, Gothenburg på Croisette Real Estate Partner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige