Image
Sehlhall har förvärvat Gammeluddshemmet.
Sehlhall har förvärvat Gammeluddshemmet. Bild: Sehlhall

Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet

Transaktioner Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, endast 13 kilometer från Stockholms city. På historiska Gammeludden har det bedrivits omsorg i över 29 år. Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg i en unik miljö, utgående från konceptet Seniorkvarter, bland annat innebärande en kombination av vårdboende och trygghetsboende. Fastigheten, med en area om 42 000 kvadratmeter, har en antagen men överklagad detaljplan.
Publicerad den 1 September 2022

På fastigheten, som ligger vid Lännerstasundet, ligger idag det privata vård- och omsorgsboendet Gammeluddshemmet om 31 lägenheter. Här har det bedrivits omsorg i 25 år. Ursprungshuset är en sommarvilla som 1910 byggdes för grosshandlaren Sanfrid Schnell. Platsen har dock en betydligt längre historia. Redan på 1600-talet fanns här flera krogar och vid den ryska invasionen 1719 stod här slaget vid Stäket. Fastigheten har tillgång till ångbåtsbrygga vid tomtgränsen för framtida kollektivförbindelse sjövägen till Stockholm, separat badbrygga, egen båthamn och del av en strandpromenad som sträcker sig från Boo gård till Tollare.

– Vårt team står redan sedan tidigare bakom två vårdboenden och ett gruppboende i Nacka, och vi har flera kommande projekt i kommunen. Att vi nu får utveckla Gammeludden är fantastiskt, med 270 graders vattenkontakt och bebyggelse bara meter från vattenbrynet. Det är utan tvekan en enastående omsorgsmiljö, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

Säljare är det familjeägda bolaget Gammeluddshemmet, som drivit verksamhet på udden i 29 år. Familjen kommer att kvarstå i projektet med ett minoritetsägande, vilket borgar för kontinuitet då de har god kännedom om både plats och historia.

– Vi är glada över att ha funnit Sehlhall som delar våra visioner och inser platsens unika förutsättningar. Vi känner oss trygga med att Gammeludden, genom detta ägarbyte, där vi också får glädjen att vara en del, kommer att utvecklas till ett äldreboende av absolut högsta kvalitet, säger Eva Egserius, grundare och vice vd för Gammeluddshemmet.

Sehlhall planerar för byggstart inom två år. PwC har agerat rådgivare åt säljaren i affären.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige