Image
Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

Sehlhalls vd: "2023 var ganska deppigt – nu säger folk survive til 25"

Bygg/Arkitektur Det pratas ofta om att sjukhus, äldreboenden, omsorgsboenden, LSS och andra vårdenheter bör byggas för att vara flexibla – samtidigt som behovet av specialistkompetens blir allt större. En omöjlig kalkyl, menar Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter, som själv efterlyser flexibilitet i detaljplanerna – och större kunskap hos beställarna.
– Samma person som har hand om upphandlingen av äldreboenden sköter också upphandlingen av papper och gem. Det blir jättekonstigt.


Credentia bygger åt Sehlhall.

Credentia bygger förskola åt Sehlhall

Bygg/Arkitektur Credentia får uppdraget att bygga den nya förskolan i Älmsta, norr om Norrtälje. Förskolan blir nästa projekt i raden där Credentia och Sehlhall Fastigheter samarbetar.


Sehlhall bygger seniorkvarter i Täby.

Sehlhall landar två hyresavtal

Uthyrning Sehlhalls koncept för seniorkvarter har inspirerats av uppmärksammade internationella framgångar som saknar motstycke i Sverige. World Alzheimer Report kallar konceptet med så kallade demensbyar för ett paradigmskifte. Nu blir Täby först i landet med ett motsvarande upplägg.


Dan T. Sehlberg, vd Sehlhall.

Sehlhall: "Glappet mellan utbud och efterfrågan har aldrig varit större"

Bolag – Boverket räknar med att bostadsmarknaden faller med 40 procent under 2023, och reviderar upp byggbehovet, inte minst för omsorgsfastigheter, säger Dan T. Sehberg, vd och koncernchef för Sehlhall, i bolagets bokslutsrapport.
– Samtidigt är det färre aktörer som genomför nybyggnation i nuvarande marknad.


Dan T. Sehlberg.

Utspelet: 300 äldreboenden behöver stängas

Bolag Samhällsfastighetsentreprenören Dan T. Sehlberg om det akuta behovet av nya äldreboenden: "Många har kört på fälgarna för länge nu – fler aktörer behövs."


Sehlhall har förvärvat Gammeluddshemmet.

Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet

Transaktioner Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, endast 13 kilometer från Stockholms city. På historiska Gammeludden har det bedrivits omsorg i över 29 år. Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg i en unik miljö, utgående från konceptet Seniorkvarter, bland annat innebärande en kombination av vårdboende och trygghetsboende. Fastigheten, med en area om 42 000 kvadratmeter, har en antagen men överklagad detaljplan.


Petra Sandberg, Sehlhall Fastigheter.

Sehlhall premiärköper fastighet på Gotland – utvecklar gruppboende

Transaktioner Sehlhall förvärvar fastigheten Othem Ejdern 6 i Slite på Gotland. Fastigheten ligger på Storgatan 64, i ett lugnt bostadsområde, 200 meter från havsbadet, med närhet till handel, service och kommunikationer. På fastigheten ämnar Sehlhall utveckla ett gruppboende åt omsorgsbolaget Adela LSS.


Sehlhall köper i Västerås – ska utveckla förskola.

Sehlhall förvärvar i Västerås – utvecklar förskola

Transaktioner Sehlhall förvärvar fastigheten Stomnätet 9 i Västerås. Fastigheten ligger i ett lugnt villaområde i Skälby, sex kilometer från Stadscentrum, i direkt anslutning till grönområden och med god kommunikation. På fastigheten ämnar Sehlhall utveckla en förskola för 75 barn åt hyresgästen Barnens Lilla Academia.


Sehlhall förvärvar fastighet i Karlstad där de ska uppföra gruppboende åt Nytida.

Sehlhall förvärvar fastighet i Karlstad

Bygg/Arkitektur Sehlhall förvärvar fastigheten Gruvlyckan 1 i Karlstad. Fastigheten ligger cirka tre kilometer från stadens centrum, i direkt anslutning till grönområde och med god tillgång till kommunikation. På fastigheten kommer Sehlhall att uppföra en gruppbostad som hyrs av vårdgivaren Nytida.


Sehlhall förvärvar centrala fastigheter i Stockholm och Linköping.

Sehlhall förvärvar centrala fastigheter i Stockholm och Linköping

Transaktioner Sehlhall förvärvar centrala, byggklara byggrätter i Stockholm och Linköping. På fastigheterna, som medger en volym om 7 400 kvadratmeter BTA, kommer Sehlhall att uppföra grupp- och trygghetsbostäder.


Förre finansministern och ordföranden i Sehlhall Fastigheter, Anders Borg, intervjuades under eventet Stora Samhällsfastighetsdagen.

Anders Borg: "Kanske måste ha en sista ideologisk strid om vinsterna i välfärden"

Bolag Den förre finansministern Anders Borg har ett enda uppdrag inom fastighetssektorn – som ordförande i samhällsfastighetsbolaget Sehlhall Fastigheter. Under Fastighetssveriges event Stora Samhällsfastighetsdagen gav han sin syn på uppdraget, sektorn och de samhälleliga utmaningarna – och gav svar på om det blir någon återkomst till politiken.


Stora Kontorsdagen
Förre finansministern och ordföranden i Sehlhall Fastigheter, Anders Borg, kommer till Stora Samhällsfastighetsdagen nästa torsdag på Grand Hôtel i Stockholm.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Anders Borg om uppdraget och utmaningarna i segmentet

Stora Samhällsfastighetsdagen Höst Nästa torsdag, den 10 februari, på Grand Hôtel i Stockholm är det dags för en helt ny mötesplats för alla med intresse av samhällsfastigheter. Det är här du uppdaterar dig om det senaste inom segmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får du, bland mycket annat, lyssna till en exklusiv intervju med Anders Borg, före detta finansminister och ordförande i Sehlhall Fastigheter.


Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall, som förstärker sitt hållbarhetsarbete och ingår ett samarbete med Mestro.

Sehlhall förstärker hållbarhetsarbetet – ingår samarbete med Mestro

Bolag Sehlhall ingår ett samarbete med Mestro, som erbjuder automatiserade energiuppföljningssystem, för inläsning och uppsamling av energidata. Syftet med samarbetet är att fördjupa Sehlhalls hållbarhetsarbete.


Dan T Sehlberg och Anders Borg.

Stena investerar i Sehlhall – blir största externa ägare

Bolag Intresset för att investera i Sehlhall Fastigheter är stort. Bolagets nyemission blev kraftigt övertecknad och värderar Sehlhall till drygt en miljard kronor efter emissionen. Genom emissionen tillförs bolaget 150 miljoner kronor och Stena Fastigheter blir största externa ägare med ett ägande om tio procent.


Kristoffer Lidbrandt och Mikaela Malmgren.

Sehlhall rekryterar nyckelpersoner

Bolag Sehlhall Fastigheter rekryterar Mikaela Malmgren som förvaltningsansvarig och Kristoffer Lidbrandt som ny förvärvsansvarig. Mikaela Malmgren kommer närmast från Genova Property Group och Kristoffer Lidbrandt från Serafim Fastigheter.


Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef, Sehlhall Fastigheter.

Sehlhall tar hem upphandlingar i tre kommuner

Bolag Sehlhall Fastigheter vinner Finspångs upphandling av dubbelt gruppboende. Även Ekerö väljer Sehlhall för sitt nya vårdboende och Norrtälje för sin nya förskola.


Sehlhall förvärvar Kista Gård.

Sehlhall förvärvar kulturhistoriska Kista Gård

Transaktioner Sehlhall Fastigheter utökar sitt bestånd genom att teckna avtal om förvärv av fastigheterna Kista Gård 1 och Kista Gård 2. Fastigheterna, där den nya detaljplanen har erhållit ett positivt planbesked, är 9 737 kvadrat och inrymmer bland annat den blåmärkta gården med anor från 1700-talet. Sehlhall vill utveckla fastigheterna genom att säkerställa att det kulturhistoriska värdet bibehålls, samtidigt som bolaget vill komplettera med social infrastruktur för framtiden.


Skärmavbild 2021-02-03 kl. 07.44.59

Sehlhall förvärvar – skapar livsstilsboende för seniorer med varierande omsorgsbehov

Bolag Sehlhall Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Öreslandet 2 i Arninge i Täby kommun. Sedan tidigare uppför Sehlhall Fastigheter ett vårdboende om 90 lägenheter samt ett gruppboende på den intilliggande fastigheten Öreslandet 3. Nu planerar Sehlhall Fastigheter för att ett unikt seniorkvarter med ytterligare vårdboende, trygghetsbostäder och dagverksamhet.


Erik Bragg.

Sehlhall värvar från Skanska

Bolag Sehlhall Fastigheter anställer Erik Bragg som ansvarig för kompetensområdet skolfastigheter. Han kommer senast från rollen som affärsutvecklingschef Skolor på Skanska. Han har också arbetat som affärsutvecklingschef på Pysslingen/Academedia.


Altura köper i Upplands Väsby.

Altura köper samhällsfastigheter av Sehlhall

Transaktioner Med ambitionen att förse en växande befolkning med framtidssäkra samhällsfastigheter expanderar Altura kraftigt. Nu blir Altura långsiktig ägare av flera samhällsfastigheter i norra Stockholm. I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med en förskola på bottenplan, och i Täby ska ytterligare ett äldreboende med 90 lägenheter uppföras. Fastigheterna utformas med gediget fokus på att möta behov hos de som ska vistas i lokalerna.