Image
Altura köper i Upplands Väsby.
Altura köper i Upplands Väsby. Bild: Altura

Altura köper samhällsfastigheter av Sehlhall

Transaktioner Med ambitionen att förse en växande befolkning med framtidssäkra samhällsfastigheter expanderar Altura kraftigt. Nu blir Altura långsiktig ägare av flera samhällsfastigheter i norra Stockholm. I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med en förskola på bottenplan, och i Täby ska ytterligare ett äldreboende med 90 lägenheter uppföras. Fastigheterna utformas med gediget fokus på att möta behov hos de som ska vistas i lokalerna.
Publicerad den 21 November 2020

NREP:s gren för samhällsfastigheter, Altura, är en långsiktig ägare, utvecklare och förvaltare av samhällsfastigheter med fokus på att förse de boende, dess anhöriga och personalen med lokaler som främjar välmående och en trygg vardag. Nu har Altura förvärvat två fastigheter strax norr om Stockholm från Sehlhall Fastigheter, som har gedigen bakgrund och hög kunskap inom utveckling av omsorgsboenden och kommer ansvara för uppförandet av byggnaderna.

I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med 40 lägenheter och en förskola med plats för uppemot 100 barn. Byggnationen kommer att bli totalt cirka 3 800 kvadratmeter stor, varav äldreboendet kommer utgöra 2 900 kvadratmeter av ytan och förskolan cirka 885 kvadratmeter. Kavat Vård kommer att bedriva verksamhet i äldreboendet medan förskolan kommer att drivas av Tellusbarn. Barn och äldre i samma kvarter syftar till att skapa en levande och trivsam miljö. Fastigheten utvecklas med fin utblick över intilliggande bostadsområde och med solpaneler på taket.
– Vi är glada över att bli ägare av viktiga samhällsfastigheter i växande kommuner i Stockholmsregionen. Fastigheterna kommer att husera många människor i olika stadier i livet och Sehlhall delar vårt synsätt på hur samhällsfastigheter ska utvecklas. Vi är både stolta och ödmjuka inför uppgiften att förvalta fastigheterna i tätt samarbete med operatörerna och ser fram emot att tillsammans med Sehlhall fortsätta utveckla de trivsamma och hållbara fastigheterna, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

I Täby förvärvas samtidigt ett vårdboende med hela 90 lägenheter. Fastigheten, där Humana ska bedriva omsorg, ska certifieras enligt miljöstandarden LEED Gold. Humanas koncept kommer integreras i fastigheten, vilket inkluderar deras prisbelönta belysningslösning, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus. Allt för att säkerställa en bra levnadsmiljö för de boende.
– Med dessa två fastigheter bidrar vi till en trygg, hållbar och högkvalitativ utbyggnad av Sveriges sociala infrastruktur och jag är övertygad om att detta kommer att bli bästa tänkbara miljö för såväl de äldsta som yngsta i vårt samhälle, säger Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten i Upplands Väsby planeras stå färdig för inflyttning i slutet av 2021. I Täby planeras byggstart under våren 2021 med färdigställande under 2022.

Real Advokatbyrå har varit rådgivare till Altura.

Bernstrom & Partners samt Setterwalls har varit rådgivare till säljaren i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

NREP på Branschguiden

NREP was founded 2005 on the simple idea that real estate is ready for change. We work to drive this change, improving the built environment to the benefit of customers, communities, and cities.

We are committed to lead and accelerate the way towards a carbon neutral sector, pledging to decarbonise our real estate portfolio well ahead of the IPCC’s target date of net zero by 2050, and become carbon neutral already by 2028 – encompassing both operational and embodied carbon.

For years, NREP has pioneered sustainability in real estate. Before upcycling became a trend, we created the wo...

Läs mer om NREP på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige