Image
Skanska säljer till Nrep.

Nrep miljardköper danskt bostadsprojekt av Skanska

Transaktioner Skanska har sålt hyresbostadsprojektet Hørkær Have i danska Herlev för 737 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 1,1 miljarder svenska kronor, till Nrep.


Michael Moschewitz, vd för Genova.

Genova säljer fastigheter för nära 1,3 miljarder kronor

Transaktioner Genova säljer två fastigheter i Norrtälje till ett nybildat samriskbolag där man är hälftenägare ihop med fastighetsfonden Nrep. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 1 286 kronor, vilket motsvarar bokförda värden.


Fastighetskvinnan
Annika Winsth och Maryrose David står för tunga och viktiga analyser som inledning av årets Fastighetskvinna den 5 september på Grand Hotel.

Fastighetskvinnan: Branschens bästa analyser för full koll och kloka affärsbeslut

Fastighetskvinnan Den 5 september är det dags för Fastighetskvinnan – ett av årets allra främsta inspirationsseminarier – på Grand Hotel (Vinterträdgården) i Stockholm. Dagen inleds med två tunga analyser signerade Nordeas superekonom Annika Winsth och Savills analyschef Maryrose David.


Willys öppnar ny butik i Vällingby Centrum.

Willys öppnar nytt i Nreps Vällingby Centrum

Uthyrning Willys expanderar i Stockholm och förvärvar Matvärldens butik i Vällingby Centrum den 14 juni. Planerad öppning för den nya butiken är hösten 2024.


Toke Clausen, Head of Office for Nrep.

Därför skiftar Nrep fokus bort från Stockholms kontorsmarknad

Mipim Marknadsläget, transaktionsutsikterna och skillnaden i kontorssegmentet över Norden var några av de saker som Fastighetssveriges reporter pratade med Toke Clausen, Nreps Head of Office, om under Mipim. Han berättar bland annat om varför de i nuläget vänder blicken bort från Stockholmskontoren.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Karl Gustafsson och Joanna Berg.

Stora Hållbarhetsdagen: I Uppsala skapas Sveriges första klimatpositiva stadsdel

Stora Hållbarhetsdagen Den 9 april är det dags för Stora Hållbarhetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Det här är mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor och vill ha koll på de senaste trenderna och affärsmöjligheterna på området samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till ett inspirerande föredrag om hur man i Uppsala skapar Sveriges första klimatpositiva stadsdel. Säkra din plats i dag!


Joanna Berg, Nrep och Anders Österberg, Stockholms stad.

Stockholm stad utser Nrep till stadsutvecklingspartner för Södra Järva

Bolag Fokus Järva är ett av Stockholms stads största stadsutvecklingsprojekt och omfattar både södra och norra Järva. Som en del av arbetet sökte exploateringskontoret en samarbetspartner och efter urvalet och det att ärendet tagits upp i exploateringsnämnden kan Nrep tilldelas en tidig markreservation.


Fastigheten Ultuna 13:1 i Uppsala ingår i portföljen som Nrep köper av Besqab.

Nrep förvärvar samhällsfastighetsportfölj från Besqab

Transaktioner Nreps ben inom samhällsfastigheter, Altura, har tecknat avtal med Besqab om att förvärva samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 770 miljoner kronor. Affären omfattar tre äldreboenden, en förskola samt hyresrätter med en total uthyrningsbar yta om 15 200 kvadratmeter. Förvärvet sker via Nordens största Core-plus-fond Nrep Income+ som under förra året genomförde en framgångsrik tredje stängning med cirka 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital avsett för att tillvarata nya investeringsmöjligheter.


Elnätbolagen ligger efter när det gäller hantering av storskaliga solcellsinstallationer på lagerbyggnader, menar Jon Malmsten på Logicenters.

Energiexperten: "Elreglerna för krångliga"

Energi/miljö Industribyggnader och lagerlokaler har ofta väldigt stora takytor. Ytor som skulle kunna täckas med exempelvis solceller för att producera el till både den egna anläggningen och till försäljning. Men här sätter elbolagen – och en infrastruktur som inte hängt med – käppar i hjulen. I alla fall om man får tro Jon Malmsten, energiexpert på Logicenters. För Fastighetssverige luftar han sin kritik mot elnätbolagens otydliga och krångliga regler.


Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Logistikprofilen: Överetablering bromsar logistikbranschen

Ekonomi/Finansiering Mattias Kettelhoit, Head of Logicenters, vill inte prata om kris för logistikföretagen. Men att marknaden blivit tuffare under hösten och vintern går han med på.
– Utbudet av lokaler har ökat och efterfrågan har ju då minskat, berättar han för Fastighetssverige i en exklusiv intervju.


Martin Sandgärde, ny head of asset management för Nrep i Sverige.

Här ligger fokuset för nya Nrep-chefen

Karriär Nrep utökar förvaltningsteamet med sex nya medarbetare för att ytterligare stärka bolagets fokus på kundcentrerad förvaltning. I det ingick att tillsätta en ny Head of Asset Management för Nrep i Sverige – plockad från Vasakronan. För Fastighetssverige berättar Martin Sandgärde om det nya uppdraget.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel. (Bild från etapp två)

Storbolag ratade när Uppsala utsåg markvinnare i klimatpositiv stadsdel

Bostäder Nyligen utsågs fyra vinnare till de fem områden som framöver ska bli Sveriges första klimatpositiva stadsdel. Det är i Uppsala och området Rosendal som totalt 41 500 kvadratmeter ska byggas. Bland de som lagt anbud på markanvisningstävlingen finns flera storbolag som ratades av kommunen, enligt de dokument Fastighetssverige tagit del av. "Högt prioriterat projekt" säger en av vinnarna.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel.

De ska bygga Sveriges första klimatpositiva stadsdel

Bostäder Uppsala kommun fick in hela 17 bidrag till markansvisningstävlingen från byggaktörer som vill vara med och utveckla Rosendal. Detta trots – eller kanske tack vare – extremt höga klimatkrav. De vinnande aktörerna är nu klara: Trähem, Folkhem trä, Nrep och Lillskär ska tillsammans bygga ut fem kvarter som blir den klimatpositiva stadsdelen.


Fokus Skärholmen ska med tiden generera 4 000 bostäder.

Storsatsande Klövern på väg mot nytt exploateringsavtal

Bostäder Redan i år har Klövern planer på att starta minst 800 bostäder i Kista. Nu kan det snart bli aktuellt med ytterligare bostäder i södra Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Nreps Logicenters köper i Eskilstuna.

Logicenters köper i Eskilstuna

Transaktioner Logicenters förvärvar en lagerlokal i Eskilstuna med en total yta om 71 600 kvadratmeter. Logistikbolaget Logent – som opererar för Beijer Byggmaterials vägnar – kommer att vara hyresgäst i fastigheten. Anläggningen inkluderar även en byggrätt om närmare 27 000 kvadratmeter och förväntas stå klar i slutet av april 2024.


En av Nrep:s storaffärer på den svenska marknaden under 2023 var deras köp av en portfölj med vårdhem från Vectura Fastigheter.

Storshoppande Nrep siktar på att göra fler fastighetsaffärer i Sverige

Bolag Nordiska fastighetsfonden Nrep, med drygt 20 miljarder kronor i kassan, planerar att göra fler fastighetsaffärer i Sverige. Det uppger moderbolaget Urban Partners vd Claus Mathisen i en intervju med Bloomberg News.


Nrep köper av SPG.

Nrep förvärvar 283 nyproducerade hyreslägenheter

Transaktioner Nrep förstärker sin närvaro i Bålsta, Håbo kommun, genom att förvärva 283 nyproducerade lägenheter med hög hållbarhetsprofil av Scandinavian Property Group (SPG). Förvärvet ses av Nrep som ett bra tillfälle att öka närvaron i segmentet som trots rådande utmaningar har en stark efterfrågan driven av ett långvarigt underskott på bostäder.


John Sjölund, CFO på ALM Equity, berättar om det speciella förutsättningarna som rådde när de tillsammans med Corem grundade Klövern.

ALM Equity kommenterar Nreps köp av Klövern: "Flera var aktuella"

Bolag John Sjölund, CFO på ALM Equity medverkade på Stockholm Corporate Finance kapitalmarknadsdagar med fokus på fastighetsmarknaden. Han berättade bland annat att det fanns flera intressenter på Klövern, men också vad som fällde avgörandet till Nreps fördel i den affären. Samtidigt ser han ljusa förutsättningar för nyproducerade hyresbostäder framåt.


Sigtuna Steninge 1:30, ett svanenmärkt bostadsprojekt i Sigtuna kommun, är ett exempel på ett objekt som förvärvats med kapital från Nrep Income+.

Urban Partners tar in ytterligare 3,1 miljarder kronor i fonden Nrep Income+

Ekonomi/Finansiering Urban Partners har genomfört en tredje fondstängning i Nrep Income+ med cirka 3,1 miljarder kronor i kapital. Nrep Income+ är Nordens största core-plus fond och sammanlagt uppgår nu dess totala kapital till 22 miljarder kronor. Med fokus på kassaflödesfastigheter som erbjuder attraktiva marknadsmöjligheter investerar fonden framför allt i moderna logistikanläggningar, hyresbostäder och äldreboenden i Norden som kan bidra till att sänka koldioxidavtrycket.


Rickard Langerfors blir ny vd för Klövern. Obs. Bilden är ett montage.

Här är nästa steg i Klöverns storsatsning

Bolag Med Nrep som ny huvudägare görs förändringar på vd-stolen i Klövern. Nye vd:n Rickard Langerfors berättar för Fastighetssverige om nya tjänsten, den ambitiösa målsättningar för Klövern och de medföljande utmaningarna, på vilka marknader bolaget vill växa och om möjligheten till nya förvärv.