Image

Fastpartner hyr ut till First Hotel

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hotell Stockholm North gällande ett hotell i Upplands Väsby. Hotellet med 152 rum innefattar barception, gym och konferensdel.


Serafim köper i Upplands Väsby.

Serafim Fastigheter växer i Upplands Väsby

Transaktioner Serafim Fastigheter växer ytterligare och har förvärvat Skälby 2:3 i Upplands Väsby.


Åkerkullan 2 i Södertälje.

Serafim förvärvar i Södertälje och Upplands Väsby

Transaktioner Serafim Fastigheter har förvärvat och tillträtt fastigheterna Åkerkullan 2 i Södertälje samt Vik 1:70 och 1:77 i Upplands Väsby.


Derome och Reliwe köper mark för att bygga 150 nya bostäder i Upplands Väsby.

Markförvärv ger 150 nya bostäder i norra Stockholm

Bygg/Arkitektur Derome och Reliwe köper mark och utvecklar 150 nya bostäder tillsammans. Tillverkning sker industriellt på Deromes husfabrik.


Siv Malmgren.

John Mattson förvärvar bostadsprojekt i Upplands Väsby

Bostäder John Mattson har förvärvat och tillträtt bostadsprojektet Nouvelle på fastigheten Vilunda 18:1 i Upplands Väsby. Projektet är Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.


Altura köper i Upplands Väsby.

Altura köper samhällsfastigheter av Sehlhall

Transaktioner Med ambitionen att förse en växande befolkning med framtidssäkra samhällsfastigheter expanderar Altura kraftigt. Nu blir Altura långsiktig ägare av flera samhällsfastigheter i norra Stockholm. I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med en förskola på bottenplan, och i Täby ska ytterligare ett äldreboende med 90 lägenheter uppföras. Fastigheterna utformas med gediget fokus på att möta behov hos de som ska vistas i lokalerna.


Prologis utveckla 6 250 kvadratmeter padelhall.

Prologis utvecklar stort padelcenter i Upplands Väsby

Uthyrning Prologis har tecknat avtal med Ultimate Padel för att utveckla ett av Sveriges största padelcenter i Upplands Väsby. 6 250 kvadratmeter omvandlas nu till ett toppmodernt center med 18 inomhusbanor och ytterligare 4-6 planerade utomhus. Ultimate Padel tänker även starta ungdoms- och tävlingsverksamhet i centret som ska anpassas för tävlingsspel ända upp till VM-nivå. Öppning av centret sker i oktober 2020.


Pelican Self Storage köper mark i Upplands Väsby

Transaktioner JSR Fastigheter och Nordblick har via dotterbolag avyttrat fastigheten Hammarby-Smedby 1:471 i Upplands Väsby. Köparen är Pelican Self Storage och fastigheten har en tomtareal om 9 735 kvadratmeter.


Hemsö utvecklar äldreboende och förskola i Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Hemsö har erhållit en markoption av Upplands Väsby kommun för uppförande av ett äldreboende och en förskola. En avsiktsförklaring har tecknats med Stockholms Sjukhem för förhyrning av äldreboendet med 80 platser.


Serneke tecknar entreprenadavtal för 194 lägenheter i Upplands Väsby.

Serneke tecknar entreprenadavtal för 194 lägenheter i Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har tecknat totalentreprenadavtal med Väsbyhem om att uppföra 194 lägenheter, varav merparten är ungdomslägenheter. Ordersumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.


Bredden.

Alecta köper Bredden

Transaktioner Profi säljer Bredden till Alecta.


Stena planerar att bygga mellan 125 och 250 bostadsrätter i i Upplands Väsby.

Därför satsar Stena på bostadsrätter igen

Stockholm PG Sabel berättar om Stena Fastigheters guldsits i Stockholmsregionen och hur bolaget ska lyckas när man återigen börjar bygga bostadsrätter i området.


Gröna Ekebo i Upplands Väsby.

500 nya bostäder till Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Stena Fastigheters projekt Gröna Ekebo i Upplands Väsby har vunnit laga kraft. Det innebär klartecken för byggnation av 500 lägenheter söder om Mälarvägen.


Jenny Lindström från TB-gruppen och Peter Hogren från Blooc.

Blooc och TB-Gruppen utvecklar tillsammans i Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Blooc och TB-Gruppen tecknar avtal om ett nytt bostadsprojekt i Upplands Väsby utanför Stockholm, som de båda bolagen har för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av 16 parhuslägenheter i Wijk Oppgård.


Prologis köper 16 000 kvadratmeter i Stockholm

Transaktioner Prologis köper två moderna fastigheter som totalt omfattar mer än 16 000 kvadratmeter logistikyta av Sortex of Sweden. Fastigheterna ligger i Upplands Väsby och Rosersberg.


Balder jagar fler utvecklingsprojekt

Bygg/Arkitektur Med Hallonbergen, Rissne och Väsby i hamn ställer Balder in siktet på ännu fler stora projekt i huvudstaden. För Fastighetssverige berättar mannen bakom de omfattande centrumprojekten mer om planerna: "Mindre markanvisningar kan ha sin charm men…"


Därför valde Väsby Balder som samarbetspartner

Bostäder Balder blir Upplands Väsbys ankarpartner i det fortsatta arbetet med Väsby Entré, som är kommunens största stadsbyggnadsprojekt någonsin. För Fastighetssverige berättar kommunstyrelsens ordförande om samarbetet. "Vi ser otroliga styrkor i det".

Balder blir tung partner i Väsby Entré

Bygg/Arkitektur Balder blir så kallad ankarpartner i arbetet med Väsby Entré, och utvecklar därmed mer än hälften av Väsby Entré. Beslutet togs i kommunfullmäktige igår.


Infracity blir Bredden när 1 800 bostäder ska skapas

Bygg/Arkitektur Profis område som tidigare gått under namnet Infracity byter namn till Bredden när området ska utvecklas – bland annat med 1 800 nya bostäder.

...Och Rusta flyttar in på 9 000 kvadratmeter

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Rusta om 9 000 kvadratmeter kontor i Bredden, Upplands Väsby.


...Och Rusta flyttar in på 9 000 kvadratmeter

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Rusta om 9 000 kvadratmeter kontor i Bredden, Upplands Väsby.


Stendörren hyr ut till Leaseplan

Uthyrning Stendörren har tecknat hyresavtal med Leaseplan avseende en ny bilanläggning. Förhyrningen är på tio år, omfattar cirka 5 500 kvadratmeter och ska inrymma Leaseplans nya flaggskeppsanläggning för bilförsäljning.