Image
Genestas fastighet Zinko ligger på Hornsgatan 122–130 på Södermalm i Stockholm.
Genestas fastighet Zinko ligger på Hornsgatan 122–130 på Södermalm i Stockholm. Bild: Genesta

Genesta bygger ut Södermalmsfastighet med tusen kvadrat

Bygg/Arkitektur Genestas kontorsfastighet Zinko på Hornsgatan byggs ut och moderniseras.
Publicerad den 11 Januari 2024

Den 10 200 kvadratmeter stora fastigheten på Hornsgatan 122–130 i Stockholm har beviljats bygglov som innebär en utbyggnad på drygt 1 100 kvadratmeter uthyrbar kontorsyta. Samtidigt startar Genesta en omfattande renovering för att möta framtidens efterfrågan på miljö, funktion och estetik.
– Zinko har ett strålande läge på Söder i träffpunkten mellan populära Zinkensdamm och Hornstull. Vi är glada att få blåsa nytt liv till ett helt kvarter nära söderpuls och rekreationsområden, säger Ted Söderlund, Head of Investment Management på Genesta.

Fastigheten består idag av fem huskroppar, främst kontorslokaler samt restaurang- och butikskoncept i gatuplan. Bygglovet innebär att hus nummer 124 får två nya våningsplan på taket - med panoramautsikt och terrasser.

Förutom bygglovet genomgår hela fastigheten en omfattande renovering och hållbarhetsanpassad uppgradering. Detta görs i linje med EU-taxonomin och BREEAM In-Use med mål om att nå nivån Outstanding. Genesta tar även fastigheten från en EPC-rating G till C med mål att nå B.
– Det blir ett rejält lyft både interiört och exteriört samtidigt som vi rustar denna eleganta kontorsfastighet för att stå stark i minst 100 år till, säger David Neil, vd på Genesta.

Byggnaden, som idag huserar bland annat Stockholmshems huvudkontor, har ett kulturhistoriskt värde och exteriören renoveras varsamt för att bevara tidsenliga drag.
– Hyresgäster kan få allt från hela våningsplan på runt 1 000 kvadratmeter till hela eller halva byggnaden. Det är unikt att kunna erbjuda kontorsmarknaden ett "eget hus" med egen entré, intertrappor och stor takterrass, säger Ted Söderlund.

Genesta har handplockat uthyrningskonsulter för Zinko och gjort ett innovativt val för att kunna ge hyresgästerna den bästa möjliga kundresan inför en flytt.

Utvecklingen av Zinko sker etappvis med inflyttningsklara lokaler våren 2025 och sommaren 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige