Image
Till vänster syns en flygbild över planområdet och Yxan 4. Enkehuset är i den vänstra delen och det äldre Gubbhuset i mitten. Till höger syns en översiktsbild av planförslaget från planbeskrivningen.

Stiftelse tillför flera hundra bostäder på Södermalm

Bygg/Arkitektur Projektet kommer att bidra med bostäder och vårdboendeplatser på privat mark inom Södermalm, men den sista etappen väntas vara klar först 2032. Fastighetssverige berättar mer.


Fatburen.

AMF Fastigheter hyr ut till speljätte

Uthyrning Star Stable hyr 1 275 kvadrameter i AMF Fastigheters Fatburen på Södermalm i Stockholm.


JM får en godkänd detaljplan för att riva och bygga nytt på Marieviks udde, i närheten av Hornstull på Södermalm

Grönt ljus för nya bostäder på Södermalm

Bostäder Precis vid vattnet mitt emot Hornstull ligger Marieviks Udde. Detaljplanen för Marievik har vunnit laga kraft. AMF Fastigheter som är majoritetsägare i området kan nu tillsammans med Stockholms stad och fastighetsägarna JM och Klövern påbörja arbetet med att förverkliga visionen för Marievik.


Gestaltning av Olov Lindgrens tilltänkta satsning på Södermalm som nu stoppats.

Bostadsprojekt på Södermalm stoppas

Bygg/Arkitektur Hundratals synpunkter hade kommit in angående Olov Lindgrens bostadssatsning på Södermalm och nu har den blågröna majoriteten i stadsbyggnadsnämnden stoppat planerna.


Mathems vd Johan Lagercrantz.

Så ska Mathem växa sin "light store"-satsning

Bolag Under gårdagen meddelade Mathem att man köper upp konkurrenten mat.se och går ihop med Axfoods e-handelsaktör. För Fastighetssverige berättar vd:n Johan Lagercrantz hur lagerbehovet ska mötas när bolaget nästan dubblas i Göteborgsområdet och hur man hoppas kunna växla upp den nya satsningen på mindre lagerytor lämpade för bolagets framväxande "light stores" ämnade för mindre och snabbare leveranser till kunder i närområdet.


Kv Plankan.

Serneke häver avtal med Svenska Bostäder

Bolag Serneke häver avtalet med Svenska Bostäder gällande utförande av bostadsprojektet Kv. Plankan på Södermalm i Stockholm. Parterna har inte kunnat enas kring fördyringar av projektet, varför Serneke valt att häva avtalet och avsluta arbetena i förtid.


Stockholmshem säljer del av fastigheten Mullvadsberget 29 till Genesta.

Fondjätte köper Stockholmshems huvudkontor

Transaktioner Genesta lade det vinnande budet på över 10 000 kvadratmeter kommersiell yta. Fastighetssverige berättar mer.


Münchenbryggeriet sett från söder, till höger syns den västra gaveln där AFA vill utreda möjligheten att ändra användning till bostäder.

Vill omvandla del av anrik Södermalmsbyggnad till bostäder

Bygg/Arkitektur Afa Fastigheter har ambitiösa planer för området kring klassiska Münchenbryggeriet.


Stockholm.

Stor kontorsfastighet ut till försäljning: "Kommer vara stora belopp för staden"

Transaktioner Stockholmshems kontor läggs ut till försäljning. När den stora fastigheten på Södermalm nu kommer ut på marknaden berättar Niklas Tranäng, affärschef på säljrådgivaren Svefa, om fastigheten, det stora intresset och tidsplanen för affären.


Sjömansinstitutet.

Atrium Ljungberg hyr ut i Sjömansinstitutet

Uthyrning Tech-bolaget Subtonomy flyttar in hos Atrium Ljungberg i Sjömansinstitutet på Södermalm i Stockholm.


Kvarteret Persikan, Stockholmshems senaste projekt på Södermalm.

Stockholmshem bygger nytt stadskvarter på söder

Bostäder Med närhet till både stadens puls och vackra naturområden växer nya stadskvarter fram på östra Södermalm. Här bygger Stockholmshem ett kvarter med 151 bostäder, förskola och livsmedelsbutik. Husen beräknas stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2022/2023.


Stockholm.

Design House Stockholm öppnar showroom på Götgatan

Uthyrning Design House Stockholm hyr 347 kvadratmeter på Götgatan hos Slussgården.


Skiss över den planerade utvecklingen av kvarteret Persikan på östra Södermalm. Einar Mattssons del av projektet är byggnaden längst upp till vänster sett från den här vyn.

Byggherren vill ändra sin del i rejäla Södermalmsprojektet

Bostäder Totalt ska det byggas över 1 200 bostäder på den platsen där SL:s bussdepå låg tidigare på östra Södermalm. Einar Mattsson, en av projektets nio byggherrar, har ansökt om en förändring i sitt kvarter. Fastighetssverige berättar mer.


Cushman & Wakefield börjar marknadsföra åtta innerstadsfastigheter i Stockholm.

Cushman & Wakefield tror på sälj i tuffa tider: "En riktig prestigefastighet"

Transaktioner Cushman & Wakefield har stor tro på en fortsatt aktiv transaktionsmarknad trots den globala oron som genomsyrar nästan varenda bransch för tillfället. Rådgivningsbyrån påbörjar nu försäljningsprocesser för åtta nya fastigheter i Stockholms innerstad på uppdrag av olika uppdragsgivare. Transaktionsrådgivaren Sven-Olof Johansson berättar mer om intresset på marknaden och om fastigheterna som sammanslaget har ett värde i miljardklassen.


Spotify hyr 3 700 kvadratmeter i Barnängen 6 på Södermalm.

Spotify hyr 3 700 kvadratmeter på Södermalm

Uthyrning Scius har tecknat ett hyresavtal med Spotify avseende förhyrning om 3 700 kvadratmeter kontorsyta fördelat över två våningsplan i fastigheten Barnängen 6 på Södermalm. Inflyttning sker under kvartal 1 2020 och fastigheten blir därmed fullt uthyrd.


Skjutsgossen 12.

Blackstone gör nytt Sverigeförvärv

Transaktioner Blackstone och Scius Partners förvärvar Skjutsgossen 12 på Södermalm i Stockholm från AFA Sjukförsäkringsaktiebolag.


Stockholm.

Amerikansk jätte kliver in i Sverige med storköp

Transaktioner Amerikanska Angelo Gordon gör sitt första förvärv i Sverige när man tillsammans med Scius Partners köper fastigheten Barnängen 6 på Södermalm i Stockholm av Afa.


Collectum hyr 2 600 kvadratmeter på Söder

Uthyrning Collectum flyttar till Östgötagatan på Södermalm. De flyttar in på cirka 2600 kvadratmeter hos AMF Fastigheter i Pelarbacken Mindre 23.


Olov Lindgren har fått en markanvisning på Södermalm för nybyggnation av fastighet med hyresrätter.

Söderbygget försenas minst ett år

Bostäder Planerna på att bygga lägenheter och ett underjordiskt parkeringsgarage på Södermalm i Stockholm har pågått i sju år, men arbetet riskerar att fördröjas ytterligare. Byggherren som är redo att investera 250 miljoner kronor i projektet berättar för Fastighetssverige om alla turerna och när man hoppas kunna komma igång.


En modellskiss över det nya kvarteret.

Stockholmshem får klartecken för nybygge

Bostäder Kommunen har nu gett Stockholmshem klartecken till den första etappen av bygget i det nya bostadsområdet med drygt 1 240 bostäder på östra Södermalm.